ROGLA

Deskarju Žanu Koširju srebro, Marguč peti

Objavljeno 08. februar 2013 17.39 | Posodobljeno 08. februar 2013 17.40 | Piše: Mo. S., STA

V izločilne boje se je uvrstil tudi Tim Mastnak, ki je bil na koncu 15.

Žan Košir.

ROGLA – Slovenski deskar Žan Košir je na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal na Rogli zasedel drugo mesto. Tržičana je v finalu ugnal Italijan Roland Fischnaller. Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnil svetovni prvak v slalomu Rok Marguč, v izločilne boje pa se je uvrstil tudi Tim Mastnak, na koncu je bil 15.

Rok Flander je zasedel 21., Jure Hafner 29., Jernej Demšar 31., Izidor Šušteršič 35., Jure Retuznik 54., Andraž Kamnik 55., Črt Ikovic pa 57. mesto.

Pri dekletih, žensko tekmo je dobila Jekaterina Tudegeševa, je bila Gloria Kotnik 21., Patricija Mastnak 35., Iva Polanec 41., Mia Čebulj pa 47.

Ostaja tretji v skupnem seštevku

»Glede na vse okoliščine moram biti zelo zadovoljen. Po svetovnem prvenstvu sem bil zaradi bolečin v hrbtu le enkrat na snegu, kar pa očitno niti ni bilo tako slabo, saj sem bil svež. Želel sem si zmagati, saj je v boju za skupni seštevek vsaka točka pomembna, žal mi je malo zmanjkalo,« je po tekmi dejal Tržičan (drugi že v kvalifikacijah, ki je moral v finalu priznati premoč vodilnemu v svetovnem pokalu Italijanu Rolandu Fischnallerju). Prvo vožnjo je dobil, v drugo pa zaradi napake v spodnjem delu prednost zapravil. S svojimi tretjimi stopničkami v sezoni je zadržal tretje mesto v svetovnem pokalu.

Svetovni prvak je želel več

Košir, zmagovalec zadnjega paralelnega slaloma v svetovnem pokalu v Bad Gasteinu, je bil kljub četrtemu mestu na paralelnem veleslalomu v kanadskem Stonehamu v zadnjem času kar nekoliko v senci svetovnega prvaka v paralelnem slalomu Roka Marguča, ki je bil na Rogli glavni slovenski adut. Na koncu je zasedel peto mesto, s katerim je izpolnil cilj, čeprav si je na svoji domači progi, na kateri redno trenira, želel še kaj več. V četrtfinalu ga je zaustavil Francoz Sylvain Dofour.

»Pred svojimi navijači sem si želel več, a peto mesto ni slabo. Verjamem, da so zadovoljni tudi navijači, ki so pripravili odlično vzdušje. To je bila najboljša tekma v svetovnem pokalu, upam, da je to opazila tudi Fis,« po tekmi ni bil razočaran Laščan, ki je bil lahko zadovoljen tudi z nastopom prijatelja in partnerja na treningih Tima Mastnaka, nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka, ki se je prvič v svetovnem pokalu uvrstil v izločilne boje.

Deli s prijatelji