SVETOVNI POKAL

Deskar Flander tretji v Sočiju

Objavljeno 14. februar 2013 14.46 | Posodobljeno 14. februar 2013 14.49 | Piše: R. T., STA

Rok Flander je v paralelnem veleslalomu za svetovni pokal osvojil tretje mesto. Žan Košir peti, Rok Marguč osmi.

Rok Flander

SOČI – Slovenska deskarska reprezentanca je na olimpijski generalki v Sočiju spet dokazala svojo moč. Na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal so se kar trije Slovenci uvrstili med najboljših osem, tokrat je bil najboljši Rok Flander, ki je bil tretji. Žan Košir, drugi v kvalifikacijah, je zasedel peto mesto, Rok Marguč pa osmo.

Flander je na svoji poti najprej izločil Švicarja Simona Schocha, nato dobil slovenski dvoboj z Margučem, ki je bil pred tem boljši od najhitrejšega v kvalifikacijah in zmagovalca tekme na Rogli Italijana Ronalda Fischnallerja, v polfinalu ga je zaustavil Avstrijec Ingemar Walder.

Košir je najprej ugnal Rusa Alekseja Živajeva, nato pa izgubil proti Švicarju Kasparju Flütschu. Tržičan, ki je po treh tekmah prvič ostal brez stopničk, je že v prvi vožnji naredil napako, dobil sekundo in pol pribitka, se nato v drugo Švicarju povsem približal, a spet storil napako. Nato pa je Flütsch izgubil mali finale proti Flandru, ki je s tem dokazal, da se po poškodbi na svetovnem prvenstvu vrača v formo.

Finale je bil povsem avstrijski. Walder je moral v njem priznati premoč Andreasu Prommeggerju, ki je z zmago prevzel vodstvo v svetovnem pokalu, v katerem je Košir zadržal tretje mesto. Izidor Šušteršič je bil v Sočiju 30., Jernej Demšar 37., Jure Hafner pa je ostal brez uvrstitve.

Pri dekletih, pri katerih je prav tako zmagala Avstrijka, in sicer Marion Kreiner, ki je v finalu za vsega štiri stotinke sekunde ugnala Nemko Amelie Kober, je Gloria Kotnik zasedla 39. mesto, Iva Polanec pa 43.

Deli s prijatelji