SP ELITNE DIVIZIJE

Derbi preobratov Kanadi, Norvežani porazili Slovake

Objavljeno 07. maj 2015 01.23 | Posodobljeno 07. maj 2015 02.05 | Piše: STA, S. U.

Na svetovnem prvenstvu v hokeju na Češkem je bila v središču pozornosti tekma med vodilnima in doslej še neporaženima ekipama skupine v Pragi Švedsko in Kanado.

OSTRAVA – Na svetovnem prvenstvu v hokeju na Češkem je bila danes v središču pozornosti tekma med vodilnima in doslej še neporaženima ekipama skupine v Pragi Švedsko in Kanado. Zdaj so na vrhu sami Kanadčani, ki so danes zmagali s 6 : 4.

Rusom ni šlo tako zlahka

V Ostravi so Rusi v popoldanski tekmi premagali Dansko s 5 : 2, ni pa šlo tako zlahka, kot kaže končni izid. Nekoliko ležerno rusko igro so Danci znali kaznovati in prišli do znižanja na 2 : 3, svetovni prvaki pa so nato šele z goloma Sergeja Mozjakina in Vladimirja Tarasenka v eni minuti premaknili tekmo v želeno smer.

Latvija je bila že v precej izgubljenem položaju skupne A, danes je le dosegla prvo zmago. Za dve točki je zaslužen predvsem vratar Edgars Masalskis, ki je zbral 35 obramb, Latvija je bila blizu zmage že v rednem delu, ko je Švica izenačila v 59. minuti. Za olajšanje je nato poskrbel Kaspars Daugavins.

V večerni ostravski tekmi je Slovaška, spet pred nabito polno dvorano svojih navijačev, izgubila z Norveško z 2 : 3. Na veliko veselje 'domačih' navijačev je bilo sicer že v 22. minuti 2 : 0, a se Norvežani niso dali in so še do drugega odmora izenačili. Za utišanje Slovakov in prvo norveško zmago v medsebojnih dvobojih pa je v zadnji tretjini poskrbel Mattias Norstebo.

Deli s prijatelji