TEKMA

Danes risi v prvi boj na hokejskem svetovnem prvenstvu

Objavljeno 02. maj 2015 09.14 | Posodobljeno 02. maj 2015 09.14 | Piše: STA, P. Pa.

V Ostravi bodo njihovi tekmeci v predtekmovalni skupini B Belorusi.

OSTRAVA – Slovenski hokejisti bodo dan po začetku 79. svetovnega prvenstva v hokeju na Češkem dočakali tudi svoj prvi nastop. V Ostravi bodo njihovi tekmeci v predtekmovalni skupini B Belorusi, tekma se bo v dvorani ČEZ Arena začela ob 16.15.

Slovenija se je po slovesu na Švedskem 2013 lani na drugoligaškem SP v Koreji spet vrnila med najboljše. Svoje letošnje nastope (kot vselej je prvi cilj hokejistov v slovenskih dresih obstanek med elitno konkurenco, ne skrivajo pa želja po še kakšnem koraku več) bo začela proti Belorusiji.

Gostiteljica lanskega SP bo tokrat nastopila v spremenjeni postavi, brez prvega zvezdnika Mihaila Grabovskega in z novim selektorjem Davom Lewisom. A s težavami tekmecev se v slovenski vrsti nočejo obremenjevati, vsi igralci pa poudarjajo, da komaj čakajo, da se začne tudi zares. Naporno tekmovalno obdobje je v zadnjem mesecu pustilo nekaj sledi, vseeno pa so Slovenci odločeni, da se v uvodu pokažejo v lepi luči.

»Mi se ne bomo obremenjevali z nasprotniki. Pogledali jih bomo, obremenjevali z njimi pa ne. Če bomo odigrali naš sistem brez napak, bomo nevarni vsaki ekipi,« je filozofijo ekipe razkril Robert Sabolič. Kljub napornemu ritmu treningov pa v slovenski ekipi na srečo tudi nimajo večjih težav s poškodbami.

Prvo tekmo bo po odločitvi selektorja v vratih začel Robert Kristan.

Slovenija prav veliko časa za počitek v naslednjih dveh dneh ne bo imela; ker je urnik za Slovence nekoliko bolj zgoščen kot za druge ekipe, naslednja tekma pride na vrsto že 20 ur po prvi, pa se je selektor Kopitar odločil, da pred današnjo tekmo tudi ne bo izvedel sicer običajnega razdrsavanja pred dvobojem.

Deli s prijatelji