NEPOŠTENO

Damjan brez možnosti za uspeh, skupna zmaga Wellingerju

Objavljeno 03. oktober 2013 20.18 | Posodobljeno 03. oktober 2013 20.21 | Piše: STA, Ma. F.

»To je bila svinjarija prve klase. Jernej je dobil kar 16,1 točke pribitka zaradi vetra, saj sploh ni imel možnosti dobro skočiti,« je sporočil pomočnik glavnega trenerja Nejc Frank.

Jernej Damjan je dobro opravil sobotno nalogo.

KLINGENTHAL – Nemec Andreas Wellinger (261,9 točke), glavni tekmec Slovenca Jerneja Damjana za skupno zmago, je zmagal na zadnji tekmi poletne velike nagrade v smučarski skokih v Klingenthalu, s čimer je osvojil tudi skupno zmago.

Za Damjana so se sanje o skupni zmagi na poletni veliki nagradi bolj kot ne končale že po prvi seriji, ki jo je zaznamoval zelo spremenljiv veter. Medtem ko je žirija tekmovanja pred nastopom njegovega največjega tekmeca, domačina Welingerja, dolgo časa čakala, ga potegnila z rampe in počakala na boljše razmere, pa je Damjana poslala v daleč najslabše razmere med vsemi 50 skakalci. Damjan v tako slabih razmerah seveda ni mogel opraviti veliko, četudi je zavoljo razmer prejel kar 16,1 točke pribitka. Druge najslabše razmere je imel Poljak Maciej Kot, ki pa je dobil 9,7 točke pribitka.

Ni imel priložnosti za dober skok

»To je bila svinjarija prve klase. Jernej je dobil kar 16,1 točke pribitka zaradi vetra, saj sploh ni imel možnosti dobro skočiti. Videli bomo, kaj bo, a žal se na take odločitve žirije niti ne moreš pritožiti,« je iz Nemčije že po prvi seriji sporočil pomočnik glavnega trenerja Nejc Frank.

Po prvi seriji je tako povedel domači junak in Damjanov prvi izzivalec Wellinger, medtem ko se je Damjanu, ki je imel pred današnjo tekmo velikih 79 točk prednosti v skupni razvrstitvi, nastop tako ponesrečil, da je ostal brez finala na 48. mestu. Ni mu preostalo drugega, kot da le kot opazovalec spremlja, kako se je v finalu razpletlo točkovanje za skupno zmago poletja.

Deli s prijatelji