ZLATA LISICA

Da bi videli Tino, so šli na pot že ob treh

Objavljeno 21. februar 2015 10.41 | Posodobljeno 21. februar 2015 10.42 | Piše: Drago Perko

Navijači so prepričani, da bo naša šampionka odpeljala šampionsko.

MARIBOR – »Tina bo odpeljala dobro, o tem sploh ne dvomimo,« je bil nekaj po deveti uri na mariborskem Pohorju med najglasnejšimi navijač Nale, ki je s prijatelji prišel iz Črne na Koroškem navijat za Tino na veleslalomu za svetovni pokal. Korošica brani prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, danes pa bo šla na progo kot 5. »30 nas je, nekaj jih je šlo z avti,« je še pristavil Nale, raznašalec Slovenskih novic in Dela iz Tininega kraja.

V Mariboru je zbrana Slovenija v malem, navijači so prišli iz Murske Sobote, Kranja, Tolmina, Novega mesta, Kočevja, Postojne in Ljubljane. »Ob treh smo že šli na pot,« so nam povedali Primorci.

Med vipovci gneče ob devetih še ni bilo, opazili pa smo nekdanjo reprezentantko Špelo Pretnar, ki je bila leta 1995 druga na pohorskem veleslalomu, uspeh pa je leta 2000 ponovila še na slalomu.

»Proga je odlično pripravljena,« nam je dejal eden od tistih, ki so bdeli nad progo v zadnjih dneh. Priznanje pa si zaslužijo tudi organizatorji, ki so drugače kot v minulih letih poskrbeli, da zjutraj ni bilo prometnega infarkta.

Deli s prijatelji