SUPERVELESLALOM

Čeprav je progo postavil njen trener, Ilka Štuhec niti med deseterico

Objavljeno 07. februar 2016 13.17 | Posodobljeno 07. februar 2016 13.17 | Piše: STA, K. K.

Ilka Štuhec včeraj v smuku ni prišla do cilja, danes je, a brez posebej blestečega rezultata, medtem ko je Avstrijka Lara Gut včerajšnji vtis popravila.

Ilka Štuhec.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN – Ilko Štuhec je le pet stotink sekunde ločilo od prevzema vodstva na četrtem superveleslalomu za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu. Po odstopu na sobotnem smuku je Štuhčeva superveleslalom veliko bolje odpeljala. S startno številko štiri je Mariborčanka prehitela dve tekmovalki, za Avstrijko Stephanie Venier pa je zaostala le pet stotink sekunde.

Tako so jo prehitevale ...

Venierjevo in Štuhčevo je na progi, ki jo je postavil glavni trener slovenske ženske ekipe za hitre discipline Aleš Brezavšček, prva prehitela Švedinja Kajsa Kling, osma na startu, za 55 oziroma 60 stotink sekunde. Pred njo je grdo padla Švicarka Corinne Suter. Nato sta se za Klingovo uvrstili še Italijanka Elena Curtoni, ki je Štuhčevo ugnala za osem stotink sekunde, ter njena rojakinja Federica Brignone, ki je bila od 25-letne Štajerke, hitrejša za štiri desetinke sekunde.

Pred nastopom elitne superveleslalomske sedmerice od številk 16 do 22 je Štuhčeva držala odlično šesto mesto. A so najboljše tokrat delale zelo malo napak, po 22 na startu je Štuhčeva tako zdrsnila na 13. mesto.

Lara Gut popravila vtis od včeraj

Po spodrsljaju na smuku je zelo dobro nastopila Švicarka Lara Gut, ki je vodstvo prevzela z 92 stotinkami sekunde prednosti in se ji nasmiha prva zmaga letos po decembrskem veleslalomu v Lienzu. Prva favoritinja za zmago v rdečo majico vodilne superveleslalomistke oblečena Američanka Lindsey Vonn je nastopila s startno številko 19. Vonnova je zmagala že v soboto na smuku, a pri lovljenju idealne in najhitrejše linije med vratci tokrat ni bila tako natančna, ob prihodu v cilj je prvič letos zaostala v hitrih disciplinah. Od Gutove je bila počasnejša za 23 stotink sekunde.

Vonnovo, ki je v tej zimi doslej dobila vse smuke in superveleslalome, na katerih je prišla v cilj, odstopila je le na smuku v Val d'Iserju, je nato prehitela še Nemka Viktoria Rebensburg ter za Gutovo zaostala le 15 stotink sekunde.

Na startu je 56 tekmovalk. Drugi slovenski nastop bo pri številki 50, ki jo nosi Vanja Brodnik. Brodnikova je na smuku z 22. mestom dosegla svoje prve smukaške točke v svetovnem pokalu.

Deli s prijatelji