POŠKODOVAN

Brutalni padec ni vzel Perku le olimpijade, ampak sezono

Objavljeno 13. februar 2014 13.17 | Posodobljeno 13. februar 2014 13.17 | Piše: T. L.

Zadnja diagnoza je pokazala, da ima Perko po padcu na treningu smuka poškodbo kolena (počena oba meniskusa), natrgano stransko/notranjo vez in pa odtrgan popliteus tetive: »Tekmujemo v disciplini smuk. Stvari so jasne …«

SOČI – Smučar Rok Perko je eden od naših olimpijcev, ki je nastop na olimpijadi predčasno zaključil po brutalnem padcu na treningu za smuk. In če je moral Perko zaradi poškodb izpustiti smukaško preizkušnjo, pa se je zdaj izkazalo, da je padec vzel tudi Perkovo letošnjo sezono. Po poškodbi se je Perko zdaj prek facebooka javil svojim oboževalcem, se jim zahvalil za podporo in sporočil žalostno vest. Perkovo sporočilo objavljamo v celoti.


»Dragi prijatelji …

Hvala vsem za izkazano podporo … te dni sem je bil deležen zelo veliko. Toliko sočutja in lepih želja za hitro okrevanje nisem dobil še nikoli. Navsezadnje se mi je kaj takega dogodilo prvič …
Nekateri so prikazali pravi Olympic spirit … nekateri pa super človeka v sebi.

V zadnjih dneh sem šel skozi toliko mešanih občutkov, da pravih besed skorajda ne najdem. Vsak ki me malo pozna, ve, da mi olimpijske igre pomenijo največ na svetu … zato je bilo razočaranje še toliko večje.

Nisem izgubil samo olimpijske tekme, temveč sem se tudi kvalitetno poškodoval in na žalost bom moral izpustiti tudi nadaljevanje sezone v svetovnem pokalu.

Zadnja diagnoza je pokazala poškodbo kolena, in sicer počena oba meniskusa, natrgana stranska/notranja vez in pa odtrgana popliteus tetiva … Zlomljenega nosu niti nimam za mar.

Tekmujemo v disciplini smuk. Stvari so jasne … in to dejstvo govori zase.

Vrnil se bom močnejši in boljši, in to zelo kmalu.

Še 1x hvala za podporo celotnemu Slovenia Olympic Team, doktorjem, ki so opravili super delo, moji smukaški ekipi … prijateljem in pa seveda moji družini.

Keep the spirit, faith … and enjoy life:) DH for EVER!«

 

Deli s prijatelji