NHL

Boston ponižal Pingvine

Objavljeno 04. junij 2013 09.55 | Posodobljeno 04. junij 2013 09.57 | Piše: STA, S. U.

Kosmatinci iz Bostona tudi v drugo boljši v Pittsburghu.

PITTSBURGH – Boston je v današnji drugi finalni tekmi vzhodne konference v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh premagal Pittsburgh s 6 : 1 in izid v zmagah povišal na 2 : 0. Tretja tekma bo v noči na četrtek v Bostonu. Kosmatinci iz Bostona so na prvi tekmi finalne konferenčne serije dokaj zanesljivo premagali Pingvine iz Pittsburgha s 3 : 0, na današnji drugi tekmi pa so na ledeni ploskvi Consol Energy Centra v Pittsburghu prikazali še boljšo predstavo in prepričljivo premagali svoje finalne tekmece.

V bostonski ekipi je Brad Marchand dosegel dva zadetka, Nathan Horton, Patrice Bergeron, Johnny Boychuk in David Krejči po enega, finski vratar Tukka Rask pa je zbral 26 obramb. Pri razvodenelih gostiteljih je edini zadetek dosegel Brandon Sutter.

Kopitarjevi Kralji v težkem položaju

Chicago, najboljše moštvo rednega dela letošnje skrajšane sezone, je v finalu zahodne konference na obeh uvodnih domačih tekmah premagal branilca naslova iz Los Angelesa. Kalifornijska ekipa, za katero nastopa tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, je na prvi tekmi v vetrovnem mestu izgubila z 1 : 2, na drugi pa z 2 : 4. Tretja tekma bo v noči na sredo v Los Angelesu, kjer Kralji niso izgubili že 14 tekem zapored.
 

Deli s prijatelji