MOTIVACIJA

Bo Tina Maze še zmagovala?

Objavljeno 02. november 2014 14.05 | Posodobljeno 02. november 2014 14.18 | Piše: D. P.

Do danes ima Tina 23 zmag, 68-krat pa je bila na zmagovalnih stopničkah.

Na začetku z letošnje sezone.

LJUBLJANA – Odgovora na zgornje vprašanje nimamo, svoje bo pokazal čas in tekme, ki sledijo v svetovnem pokalu. Prva priložnost bo že finski Levi, kjer bo Tina Maze 15. novembra nastopila na prvem letošnjem slalomu.

Zaključek na obzorju?

»22. mesto je za večino športnikov super rezultat, zanjo pa seveda slab. Ali gre za slučaj, bo pokazalo nadaljevanje. Dejstvo pa je, da nihče ne more nastopati na takšnem nivoju, kot je Tina Maze, vse življenje. Prej ali slej pride zaključek kariere. Petra Majdič ga je zelo dobro ocenila,« pravi športni psiholog dr. Matej Tušak v pogovoru za Večer.

Do zmag na drugačen način

Tudi Tušak pa je opazil, da 31-letna Korošica na zadnji tekmi ni pokazala značilne trme in jeze. »Prej je veliko rezultatov dosegla s trmo, jezo, ne vem, ali zna drugače. Bomo videli. Tudi sam bi si želel, da bi na sproščen, prijazen način dosegala uspehe,« opozarja priznani strokovnjak.

Ključen bo motiv, se strinjajo vsi, ki spremljajo Tino. »To je velika težava. Za tekmovalce, kot je ona, je to zagotovo najtežja naloga. Najti moraš nekaj individualnega.«

Izjemna kariera

Naj spomnimo: Tina Maze je dvakratna olimpijska prvakinja iz Sočija, zlati medalji pa ima tudi s svetovnega prvenstva v Garmischu (2011, veleslalom) in Schladminga (2013, superveleslalom). V sezoni 2012/2013 je postala dobitnica velikega kristalnega globusa. V tej šampionski sezoni se je 24-krat (pred tem je bil rekord 22) zavihtela na stopničke za zmagovalke, podrla je rekord po številu doseženih točk na prvih 10tekmah (zdaj 677, prej 643), veliki globus pa je osvojila z gromozansko prednostjo 1313 točk.

Do danes ima Tina 23 zmag, 68-krat pa je bila na zmagovalnih stopničkah.

Deli s prijatelji