KONEC FANTASTIČNE KARIERE

To bo Tina Maze počela po koncu smučarske kariere

Objavljeno 05. oktober 2016 18.09 | Posodobljeno 05. oktober 2016 18.09 | Piše: R. T.

Kleine Zeitung dodaja, da bo Mazejeva kariero končala na SP v St. Moritzu.

Čeprav ima rada poučevanje otrok, se ne bo preselila v učilnico. Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – Že od 21. septembra je znano, da bo najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze 20. oktobra v hotelu Bergland v Söldnu na novinarski konferenci predstavila svoje načrte za prihodnost. Maja lani se je Korošica poslovila od tekmovalnih aren z razlago, da za eno sezono prekinja svojo kariero. V tem času ni počivala, med drugim je zaključila študij na pedagoški fakulteti v Mariboru, opravljala številne promocijske obveznosti za sponzorje, se preizkusila v vlogi novinarke, bila gostja na številnih prireditvah v domovini in tujini ter radovednežem ves čas odgovarjala, da z vodjo svoje ekipe, trenerjem in življenjskim spremljevalcem Andreo Massijem, še ne načrtujeta naraščaja. Na prizorišču začetka nove sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev in smučark je pričakovati, da bo 33-letna Mazejeva oznanila datum zaključka fantastične kariere, v kateri je osvojila štiri olimpijske kolajne, šest odličij na svetovnih prvenstvih in tudi veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu leta 2013 z rekordnimi 2414 točkami, pohvali se lahko še s 26 zmagami v elitnem tekmovanju. Toda še vedno obstaja vprašanje, ali bo Mazejeva, ki je ostala v procesu treninga, kariero sklenila že ta mesec ali se bo v sezoni 2016/2017 ponovno aktivirala in športno pot zaključila šele prihodnje leto.

Mediji, ki podrobno spremljajo dogajanje v belem cirkusu, objavljajo različne scenarije slovesa slovenske snežne kraljice. Avstrijski časnik Kleine Zeitung je objavil zapis, po katerem bo kariere Tine Maze uradno konec po prihajajoči sezoni. Črnjanka naj bi v svetovnem pokalu zadnjič tekmovala na 53. Zlati lisici v Mariboru, ki bo 7. in 8. januarja 2017. Tako bi na svoj račun prišli vsi ljubitelji smučanja in njeni navijači iz domovine, prireditelji tekme na Pohorju pa si lahko ob takšnem zaključku kariere najslavnejše hčere slovenskega športa samo manejo roke. Zares končni zaključek kariere Tine Maze pa lahko pričakujemo na 44. svetovnem prvenstvu, ki bo od 6. do 19. februarja v St. Mortizu. Tja bi se Tina odpravila kot branilka naslova svetovne prvakinje v smuku iz Vaila 2015, ko je bila najboljša tudi v super kombinaciji.

Kakor naj bi Kleine Zeitungu razkril dobro obveščen vir, namerava Korošica v prihodnje delati v marketingu švicarskega proizvajalca smuči, s katerim je dosegla največje uspehe, še naprej naj bi promovirala italijanskega proizvajalca športne opreme in čokolado, zavito v vijolično, na smučarskih tekmah pa bo v prihodnje menda v vlogi strokovne komentatorke na Eurosportu. Vsekakor bo imela tudi v prihodnje polne roke dela, s curljanjem zadnjih informacij v javnost pa si je zagotovila zares množično družbo poročevalcev v Söldnu, kjer bo še enkrat več ukradla šov tekmovalkam na startu svetovnega pokala. 

Deli s prijatelji