POGODBA

Blardone odslej na Elanovih smučeh

Objavljeno 10. maj 2014 16.47 | Posodobljeno 10. maj 2014 16.50 | Piše: STA, P. J.

Podpisali so pogodbo za naslednji dve sezoni.

BEGUNJE NA GORENJSKEM – Elan, vodilni slovenski proizvajalec in ponudnik izdelkov za športno in aktivno preživljanje časa, je v svoje vrste privabil novega člana. Italijanski alpski smučar Massimiliano Blardone se je odločil za zamenjavo opremljevalca. Štiriintridesetletni izvrstni veleslalomist bo v naslednjih dveh sezonah svetovnega pokala uporabljal Elanove smuči.

Menjava smuči

Blardone, ki sicer nima kolajn z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev, je v svetovnem pokalu kar sedemkrat stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, vse zmage je dosegel v veleslalomu, skupno pa je v dosedanji karieri dosegel 24 stopničk. V preteklih sezonah je tekmoval na smučkah Dynastar.

»Moram priznati, da me je Elan prepričal s svojim izborom tekmovalnih smuči, zelo profesionalnim pristopom ter odličnim servisom. Sem zelo motiviran in prepričan, da se bom v novi sezoni znova zavihtel na najvišja mesta v svetovnem pokalu, na katerih sem že bil,« je bil po preizkusu smuči na smučiščih v Santa Caterini in Livignu vesel Blardone. Na stopničke je v svetovnem pokalu zadnjič stopil z zmago na veleslalomu v Crans Montani 26. februarja 2012.

K Italijanu tudi Kapš

Skupaj s podpisom dveletne pogodbe se k Blardoneju, kot je poročala uradna spletna stran Mednarodne smučarske zveze www.fis-ski.com, seli tudi slovenski serviser Dušan Kapš, ki ima več kot 25 let izkušenj dela z najboljšimi tekmovalci v svetovnem pokalu, med drugim je pomagal slovenskemu asu Juretu Koširju in nemški tekmovalki Martini Ertl.

»Z velikim ponosom izrekamo Maxu dobrodošlico v Elanovi ekipi. Prepričani smo, da bomo tudi ob njegovi pomoči nadgradili in izboljšali naše sodelovanje s klubi in z zvezami po vsem svetu, vsem našim športnikom pa želimo, da na naših smučeh nizajo uspehe v svetovnem pokalu,« je dejal direktor blagovne znamke in produktov v podjetju Elan Luka Grilc.

Deli s prijatelji