LIGA EBEL

Biki poteptali Olimpijo

Objavljeno 15. januar 2013 23.13 | Posodobljeno 15. januar 2013 23.13 | Piše: S. U., STA

Hokejisti Telemach Olimpije so v tekmi 42. kroga lige EBEL izgubili z ekipo Red Bull Salzburg z 1 : 5 (0 : 3, 1 : 1, 0 : 1).

LJUBLJANA – Ljubljančani so v prejšnjem krogu na gostovanju pri predzadnjem Dornbirnu doživeli boleč poraz in se tudi teoretično poslovili od boja za šesterico, ki bo imela po prvem delu sezone že zagotovljeno končnico. Izgubili pa so tudi vratarja Jerryja Kuhna, ki je zaradi prejete kazni igre dobil tri tekme prepovedi igranja in tako že pred današnjim obračunom končal prvi del sezone, v katerem sta ostala še dva kroga. Namesto njega je med vratnici stopil Matic Boh, domači pa so igrali še dodatno oslabljeni brez Mika Ratchuka in Kevina de Vergilia. Vse to se je poznalo tudi na ledu in na koncu je ekipa s Solnograškega pred precej praznimi tivolskimi tribunami gladko zmagala.

V zadnjem delu so sicer zeleno-beli le igrali bolje in si tudi pripravili nekaj priložnosti, toda pred golom tekmecev so bili preveč nespretni, da bi zaostanek zmanjšali in ostalo je pri visoki zmagi gostov, ki so Boha nekajkrat resno preizkusili tudi v tem delu igre. Domači vratar je po nekaj dobrih obrambah dve minuti pred koncem klonil še petič na tekmi, 1 : 5 pa je bil tudi končni izid.

V petek bodo zeleno-beli zadnjič v prvem delu igrali doma, njihov tekmec bo Linz.

Deli s prijatelji