ZIMSKA KLASIKA

Bežigrad Icefest pred durmi

Objavljeno 03. januar 2013 16.10 | Posodobljeno 03. januar 2013 16.12 | Piše: Rok Tamše

Na Plečnikovi razvalini sta v dveh tednih zrasli hokejsko igrišče in žurersko središče.

Prizorišče hokejske zimske klasike za Bežigradom včeraj, povsem nared bo danes.

Vzponi in padci se za hokejiste Telemach Olimpije redno izmenjavajo v tej sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva, stalnica pa je uvrstitev na 10. mestu lestvice z dvanajstimi moštvi. Zmaji so se po petih zaporednih zmagah vrnili poraženi z zadnjih dveh gostovanj v Innsbrucku (3 : 4 po podaljšku) in Celovcu (1 : 2). »Glede zadnje tekme proti KAC fantom nimam kaj očitati. Borili so se, dobro igrali, streljali proti domačim vratom, toda zadetka ni in ni bilo. Proti vratom gostiteljev smo sprožili kar 40 strelov, kar uspe redko kateremu gostu v Celovcu. Manjkala pa je pika na i. Bili smo razočarani, saj vemo, da je bil KAC premagljiv,« je bistvo težave na kratko razložil trener zeleno-belih Bojan Zajc. »Očitno potrebujemo snajperista (ostrostrelca, op. p.),« se je še pridušal.


Žagarjeva, Lenderova, Derendova

Na eni polovici bežigrajskega stadiona bo hokejsko igrišče s tribunami za 8500 gledalcev, na drugi polovici pa zabavišče z velikim šotorom in koncertnim odrom. Zabave se bodo začele dve uri pred tekmami; torej jutri ob 17. uri s Tanjo Žagar, v nedeljo ob 15. uri s Sašo Lendero, v torek pa spet ob 17. uri, ko bo navijače s petjem podžigala Nuša Derenda. Spomnimo, da se bodo po nedeljski ligaški tekmi Olimpije in Medveščaka udarili še veterani obeh klubov.

Zdaj je že vse v znamenju zimske klasike v Ljubljani, Bežigrad Icefest 2013 na Plečnikovem stadionu je nov izziv za kapetana Žigo Panceta, Jana Muršaka in tovariše. Jutri, v petek, bodo ob 19. uri odigrali prvo od treh tekem na prostem, tekmec pa bo VSV iz Beljaka. »Beljačane smo premagali na zadnjih dveh tekmah. Vem, da je uspeh zimske klasike odvisen tudi od rezultatov. Ne dvomim, da bodo gledalci v vsakem primeru uživali v spektaklu, seveda pa mora tudi moštvo prispevati svoje. Vse je povezano, zato hočemo zmagati tudi na vsaki od treh tekem na prostem. Na lestvici se nismo pomaknili navzgor, saj nam niso šli na roko niti rezultati drugih. Zdaj nam voda že pošteno teče v grlo, kar se tiče uvrstitve med šest najboljših. Imamo tekmo manj, do konca rednega dela jih bomo odigrali še osem, od tega šest doma. Dovolj točk je na razpolago, da se dvignemo po lestvici. Verjamem, da bodo fantje še posebno motivirani za dvoboje na prostem,« 47-letni trener ostaja optimist pred obračuni z Beljakom, Medveščakom (v nedeljo ob 17. uri) in KAC iz Celovca (v torek ob 19. uri).

Marljivi delavci končujejo postavljanje infrastrukture, ljubljanski hokejisti bodo drevi ob 17. uri na treningu preizkusili novo ledeno ploskev, še prej kombinirano preoblačenje v Tivoliju in pod šotorom za Bežigradom, vmes pa kratko avtobusno vožnjo. Nedavno deževje je na stadionu zahtevalo še več peska, da ne bi na tisoče obiskovalcev tekem in zabavnega središča obtičalo v blatu. »Vreme nas drugače ne skrbi več, napoved je ugodna. Danes (v četrtek, op. p.) bomo na tribune namestili še sedeže, včeraj smo preizkusili razsvetljavo. Z ledeno ploskvijo ne pričakujemo nobenih težav, tako da bo današnja generalka potekala po načrtih. Za preizkus celotne tehnologije bomo izkoristili kar tekmo nočne hokejske lige,« je povedal Robert Verlič, predstavnik Olimpije za marketing in promocijo, ter dodal, da je za prvi dve tekmi na voljo še nekaj sto vstopnic za stojišče, za tretjo pa so prosta še tudi sedišča.

Deli s prijatelji