SVETOVNO PRVENSTVO

Beštija Bastiansen kaznoval zaspane rise

Objavljeno 05. maj 2013 09.05 | Posodobljeno 04. maj 2013 23.10 | Piše: Rok Tamše

Slovenski hokejisti so izgubili prvo tekmo na svetovnem prvenstvu proti Norvežanom z 1 : 3.

Naši risi na severu niso brez podpore (foto: Rok Tamše).

STOCKHOLM – Risi so v pomladnem opoldnevu sredi Stockholma preprosto zaspali. Tudi to se zgodi. V prvi tretjini tekme med slovenskimi in norveškimi hokejisti so bili namreč slovenski neprepoznavni. Vselej za korak prepozni, neodločni, počasni, mlačni, brez ideje v napadu. Vratarja Roberta Kristana so soigralci pustili na cedilu že v 2. in potem še v 15. minuti, obakrat je zadel Anders Bastiansen. Norveški polarni medvedi so delovali zastrašujoče.

Sedemnajst sekund pred koncem prvega dela je bilo vsega dovolj Žigi Jegliču, ki je po lepi podaji Roka Tičarja zabil za 1 : 2 in naznanil budnico za slovensko reprezentanco.

Selektor po tekmi le zmajeval z glavo

»Ob odmoru smo bili še zadovoljni, da smo zaostajali le za zadetek. Ne vem, kaj je razlog za tako slab začetek. Potem smo napadali, a norveška obramba je zdržala. Na koncu smo dobili še gol v prazna vrata,« je dejal kapetan Tomaž Razingar. V zadnji minuti tekme so slovenski oklepniki vse stavili na izenačenje, iz vrat so potegnili Kristana, tik pred koncem pa je še tretji gol za Norvežane zabil Mads Hansen.

Selektor Matjaž Kopitar je po tekmi le zmajeval z glavo: »Videti je bilo, kot da nismo pripravljeni na tekmo. Morda so igralci mislili, da bo vse skupaj lažje. Škoda, da smo vse zamočili na začetku. Potem smo dve tretjini prevladovali, Norvežani so imeli denimo v drugi tretjini samo dva strela proti našim vratom. Žal nismo izkoristili številnih priložnosti, ampak na tej ravni potrebuješ tudi nekaj sreče. Ta poraz je dober poduk pred tekmo z Belorusijo, kjer bo treba igrati na polno od začetka.«

Deli s prijatelji