VELIKI KRISTALNI GLOBUS

Anna Fenninger želi premagati Tino Maze

Objavljeno 20. februar 2015 18.20 | Posodobljeno 20. februar 2015 18.21 | Piše: STA, Ma. F.

Tina Maze ima 13 tekem pred koncem sezone 184 točk prednosti v skupnem seštevku.

Avstrijka Anna Fenninger.

MARIBOR – Teden dni po koncu svetovnega prvenstva v Vailu se bosta veliki tekmici, ki sta na koloradskih strminah osvojili po tri medalje, spet srečali. Tina Maze in Avstrijka Anna Fenninger sta najresnejši tekmici v boju za veliki kristalni globus v tej sezoni: Tina je v boljšem položaju, Fenningerjeva pa še ni opustila misli, da bi jo lahko premagala.

184 točk prednosti

Tina Maze ima 13 tekem pred koncem sezone 184 točk prednosti v skupnem seštevku. A v taboru avstrijske zvezdnice so prepričani, da se lahko ponovi lanski scenarij, ko je Fenningerjeva po olimpijskih igrah v Sočiju prav tako zaostajala za Nemko Mario Höfl-Riesch, pa jo je na koncu vendarle premagala.

Severni sosedje vedo, da bo naloga težka. Že kar prva tekma po svetovnem prvenstvu še posebej, saj gre za domači teren naše Tine. Slovenka je morda v svoji zadnji sezoni, zato bo še bolj motivirana, menijo v taboru Fenningerjeve. »Trenutno je Tina res v prednosti. Poleg tega so na sporedu še trije slalomi. Toda St. Moritz je pokazal, da se stvari lahko hitro obrnejo,« je pred mariborskima tekmama napovedal vodja ženske ekipe v Avstriji Jürgen Kriechbaum in pri tem namignil na zadnji konec tedna pred SP, ko je njegova smučarka zaostanek zmanjšala za 147 točk.

Slaloma se ne bo udeležila

Pravzaprav bo tekma za njihovo smučarko samo ena, saj se slaloma ne bo udeležila. V tej disciplini je preprosto Tina toliko boljša, da ne bi imelo smisla na silo iskati točk. »Pomembnejše je, da se Anna osredotoči na svoje močne discipline, kot pa da odpelje povprečen slalom,« pravi Kriechbaum.

Avstrijci prednost slovenske smučarke vidijo predvsem v tem, da so tri od 13 tekem slalomi. Anna se bo discipline, ki jo trenira le občasno pred kombinacijskimi tekmami, lotila samo na finalu, če bo še v boju za skupno zmago. V Mariboru pa seveda lahko pričakuje tudi bučno podporo svojih navijačev. Po drugi strani pa naj bi bila Avstrijka bolj sveža, saj je bila tudi na SP malce manj obremenjena.
 

Deli s prijatelji