ODŠTEVANJE

Andrea Massi: Pogoj je, da bi se strinjala tudi Tina

Objavljeno 20. avgust 2015 11.37 | Posodobljeno 20. avgust 2015 11.37 | Piše: T. L.

Do prihodnje vloge v moški »super ekipi« se Massi ne želi opredeliti, saj se mora pogovoriti s Tino: ona bi se morala s tem strinjati.

Tina Maze in Andrea Massi.

LJUBLJANA – Medtem ko Smučarko zvezo Slovenije (SZS) pred začetkom nove sezone znova pretresajo afere, povezane z interesi in napadi na vodilne (naj spomnimo, direktor Jurij Žurej se je zaradi pritiskov in napadov odločil, da vrne mandatimage), tekmovalci že odštevajo dneve do začetka prvih preizkušenj. 

Andrea Massi, zdaj uradno zunanji svetovalec Smučarske zveze Slovenije, se je, potem ko je sredi julija končal enomesečni delovni tabor slovenske moške smučarske reprezentance, ki se je pod njegovo taktirko znojila na Goriškem, nekoliko umaknil. Za portal Planet Siol.net je zdaj pojasnil: »Ko me sprašujete o moji vlogi, imam slabo vest. Trener slovenskih smukačev Peter Pen še vedno čaka na moj odgovor. Prosil me je namreč za mnenje o programu. Proučil sem ga, a se še nisem odzval. Dovolite mi, da se mu opravičim kar prek vašega medija.«

Eni mislijo na tekmovalce, drugi na svojo zadnjico

Dejal je, da je njegova težava, da prehitro »pade« v delo in da se je tako zgodilo tudi s kondicijskimi treningi. »Menil sem, da mi bodo vzeli nekaj dni. Garal sem več tednov. Obstajata dve vrsti trenerjev. Prvi mislijo na tekmovalce, drugi na svojo zadnjico. Spadam v prvo skupino. No, tudi zaradi tega verjamem, da se bom kaj kmalu znova vrnil in pomagal,« pravi Massi. 

Pri ženskah ga niso upoštevali

Pomagal bo predvsem moški reprezentanci, saj, kot pravi, pri dekletih številni njegovi predlogi niso padli na plodna tla. »Nasprotoval sem imenovanju Denisa Šteharnika za glavnega trenerja, podpiral delovno kontinuiteto Rasta Ažnoha in opozarjal na status Ilke Štuhec. Niso me poslušali«. Poudarja, da je spomladi na snegu videl tudi nekaj zelo nadarjenih smučark.

Kot še piše portal, je tudi k programu moške reprezentance imel nekaj pripomb, a vseeno odločno podpira kader. Njegova dolgoročna ideja: zavzema se za manjšo, tako imenovano 'super ekipo', v katero bi bili vključeni zgolj najboljši. Ekipo, v kateri bi bilo prostora za morda štiri smučarje.

»A njim bi ponujali najboljše trenerje, najboljše pogoje … Tisto, kar smo dali Tini Maze, bi lahko zdaj pod okriljem SZS ponudili najboljšim smučarjem in tako ta šport tudi na rezultatski ravni vrnili na stare položaje,« razmišlja Andrea. Kakšno vlogo bi pri tem imel sam, ne želi natančno opredeliti, še piše omenjeni portal.

»Hm … Pogovoriti se bom moral s Tino,« je še dodal. »Če me ne bi zavirala, bi zanesljivo 'padel' v tak sistem. Morda tudi kot vodja, če bi me želeli. A ponavljam, pogoj je, da bi se s tem strinjala tudi Tina. Dejstvo je namreč, da sva v zadnjih letih zaradi smučanja veliko tvegala. Zdaj imava življenje, kakršnega nisva imela nikoli.«

Deli s prijatelji