NOVA VLOGA

Andrea Massi je sprejel ponudbo

Objavljeno 11. maj 2015 22.02 | Posodobljeno 11. maj 2015 22.02 | Piše: STA, S. U.

»V 48 urah sem videl realnost in si lahko ustvaril kar dobro sliko stanja, videl sem nekaj smučarjev, ki se znajo, in nekaj takšnih, ki se ne znajo smučati.«

Razočaranje po tekmi v Lienzu.

LJUBLJANA – Vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je sprejel ponudbo in bo v naslednji sezoni, v kateri se je slovenska smučarska šampionka odločila za tekmovalni premor, sodeloval s slovenskimi smučarskimi reprezentancami pri njihovem delu in treningih. 

Massi bo pri delu smučarskih reprezentanc deloval kot zunanji strokovni sodelavec in supervizor za programe alpskega smučanja, je na današnji seji alpskega odbora na sedežu Smučarske zveze Slovenije (SZS) v Ljubljani povedal predsednik alpskega odbora in zbora Iztok Klančnik. Massijeve naloge bodo povezane tudi z usposabljanjem reprezentanc (moških in ženskih) za svetovni in evropski pokal, sodeloval bo pri izvajanju strokovnih programov, pripravi kondicijskih treningov, metodologiji dela ter deloval tudi kot mentor trenerjem s prenašanjem bogatega znanja in izkušenj, ki si jih je nabral pri svojem osemletnem delu kot vodja samostojne ekipe najboljše slovenske alpske smučarke vseh časov.

Smučarska zveza in Massi sta našla skupni interes ter veliko željo, da bi sodelovanje italijanskega trenerja pripomoglo k dvigu ravni treningov tekmovalcev, članov reprezentanc. Massi bo tudi sodeloval pri delu strokovnega sveta alpskih disciplin, pomagal alpskemu odboru s svojimi predlogi ter se tudi, če bo takšen interes, udeležil treningov doma in v tujini. Prav Massijeva vloga naj bi bila ključna tudi pri pomoči mladim obetavnim tekmovalcem pri prehodu iz mladinskih v članske vrste.

Seje alpskega odbora se je udeležil tudi Massi, ki je najprej povedal, da je pred kakršnim koli sodelovanjem s smučarsko zvezo moral čakati na Tinino odločitev, sam pri sebi je imel kar nekaj pomislekov, saj nikakor ne želi, da bi bilo njegovo sodelovanje neuporabno ali celo škodljivo. »Moje izkušnje bodo ostale vaši domovini in ne bodo šle kašni drugi reprezentanci. V tem času pa bom pomagal tudi Tini, saj bo kljub premoru imela sestavljen program dela tako glede kondicije in smučanja. Zanjo bi bilo zelo travmatično, če bi v tem obdobju popolnoma prenehala,« je med drugim dejal Goričan, ki se je v zadnjih dneh na ledeniku Mölltal lahko sam prepričal o stanju slovenskih ekip.

V 48 urah videl realnost

»V 48 urah sem videl realnost in si lahko ustvaril kar dobro sliko stanja, videl sem par smučarjev, ki se znajo, in nekaj takšnih, ki se ne znajo smučati. Na podlagi videnega seveda ne morem povedati, ali imamo novega Messija na snegu,« je dejal Massi, ki je največjo pomanjkljivost opazil predvsem v pomanjkanju sodelovanja med ekipami in klubi.

Pred tem je nekdanji trener slovenske moške ekipe za tehnični disciplini Pavli Čebulj dobil soglasno podporo alpskega odbora za prevzem funkcije direktorja oziroma vodje alpskih disciplin. Čebulja bo dokončno na svoji naslednji seji potrdil zbor panoge za alpsko smučanje SZS. Čebulja je za to funkcijo predlagal novi predsednik zbora in odbora panoge Iztok Klančnik, ki se je za 47-letnega Korošca iz Kotelj odločil na podlagi njegovih bogatih izkušenj, domačih in tujih. Da bi lahko Čebulj, ki je deloval kot smučarski trener na Švedskem, Norveškem in Islandiji, začel takoj delati in bi bilo čim manj prostega teka, so člani alpskega odbora na Klančnikov predlog Čebulja že imenovali za vršilca dolžnosti vodje alpincev.

Njegova prva in najpomembnejša naloga bo povezana z oblikovanjem tekmovalnih ekip za novo sezono ter novega trenerskega štaba.

Deli s prijatelji