ALPSKO SMUČANJE

Ana Drev tokrat brez stopničk

Objavljeno 07. marec 2016 10.55 | Posodobljeno 07. marec 2016 14.57 | Piše: Mo. S.

Drevova, ki se je v zadnjih dneh ubadala z zdravstvenimi težavami, je v prvi vožnji pri prvem merjenju vmesnega časa zaostajala le štiri stotinke sekunde, nato pa naredila napako.

JASNA – Alpske smučarke so se po več kot mesecu dni ponovno merile v veleslalomu za svetovni pokal. Po razburljivem finalu je zmagala Avstrijka Eva-Maria Brem (2:30,60), druga je bila Nemka Viktoria Rebensburg (+ 0,27), ki se je na stopničke zavihtela z 12. mesta v prvi vožnji. Tretje mesto je osvojila Italijanka Federica Brignone (+ 0,52).

Ana Drev, ki je bila na zadnjih dveh veleslalomskih tekmah druga, je v Jasni na Slovaškem nastopala s startno številko šest. Po prvi vožnji je bila kljub napaki na šestem mestu, vendar pa je v drugo popustila in na cilj prismučala kot sedma. Na koncu je z zaostankom 1,59 sekunde osvojila 11. mesto.

V finalu tudi Tina Robnik in Katarina Lavtar

Tudi Katarina Lavtar in Tina Robnik sta se uvrstili v finalno vožnjo. Prva je končala na 25. mestu, druga pa na 26. Ilka Štuhec in Maruša Ferk sta bili prepočasni za uvrstitev v finalno vožnjo.

Po napaki zaostanek, a ne prevelik

Drevova, ki se je v zadnjih dneh ubadala z zdravstvenimi težavami, je v prvi vožnji pri prvem merjenju vmesnega časa zaostajala le štiri stotinke sekunde, nato pa naredila napako. Pri drugem merjenju je tako zaostala že več kot sekundo, nato je do konca nekaj še izgubila, tako da je v cilj prismučala kot četrta, z zaostankom 1,67 sekunde. Ker je bila proga dokaj položna, se je vsaka napaka pri hitrosti še toliko bolj poznala, a je bila kljub vsemu po koncu prve vožnje šesta.

V soboto slabo vreme

Tekma bi sicer morala biti že v soboto, vendar so jo zaradi slabega vremena prestavili na danes. Ana Drev je v skupnem veleslalomskem seštevku te sezone na sedmem mestu.

Ženski veleslalom smo spremljali v živo.

Deli s prijatelji