ALPSKO SMUČANJE

Ana brez samoprispevka

Objavljeno 15. avgust 2016 17.24 | Posodobljeno 15. avgust 2016 17.24 | Piše: Drago Perko

Ana Drev zaradi urejenih razmer z zvrhano mero optimizma čaka novo sezono. Da bi izboljšala svoje veleslalomske vožnje, bo več trenirala tudi superveleslalom.

Ana Drev se je izkazala tudi na tekmi Zlate lisice v Mariboru, kjer je zasedla 2. mesto. Foto: Tomi Lombar.

V zadnji sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju je Slovenijo razveseljevala 31-letna veleslalomistka Ana Drev. Dvakrat (druga je bila na tekmah v Mariboru in Flachauu) se je zavihtela na oder za zmagovalke, sezono pa je sklenila med sedmimi najboljšimi v svoji panogi. Ker Tina Maze uradno še ni povedala, kako naprej, bo v novi sezoni Ana tista, ki bo vlekla slovenski alpski voz. »Lani sem naredila več, kot sem pričakovala. Da bom med elitno sedmerico, ni bil ravno cilj. Upala sem, da bom med prvimi petnajstimi. Na nekaj tekmah sem smučala izvrstno. Tudi stopničke so bile vmes. Pa saj tja želi vsak. Kje je moj domet, ne vem niti sama. Naj bodo moji rezultati posledica konstantnosti, h kateri stremim,« smo se skupaj z njo spomnili minule sezone. V teh dneh začenja trenirati na južni polobli v argentinski Ushuaii. »Občutki na snegu so bili dobri že v Evropi. Nisem imela težav, že začela sem na takšnem nivoju, na kakršnem sem bila v lanski sezoni. Dobro sem se počutila na smučeh, res pa je, da ne voziš na 120 odstotkih. A potreben je čas, da dobiš konstanto. Tudi zdravstveno sem super, tako da se že veselim tega, kar je pred mano,« je pomirjujoče pristavila Ana, ko je opisovala čas od aprila do konca julija. Poletje je bilo delovno. A Ana ve, zakaj. Za kondicijo je skrbel trener Uroš Jelen, dekleta so vadila na Golteh, Rogli in v Vojniku. »Vesela sem, ker smo trenirali skupaj. Lažje je, druga drugo smo gnale naprej,« se ozre na minule tedne.

Več kakovostnega treninga

Če se po jutru dan pozna, se lahko tudi letos nadejamo dobrih izidov. »Letos je bil program reprezentance sestavljen drugače. Imeli smo več treningov v maju in juniju, več kondicijskih priprav. Prej smo se zbrali in začeli prej trenirati,« se ne pritožuje nad pestrim in urejenim programom, o katerem so lani naše alpinke lahko le sanjale. V nasprotju z večino predstavnic nežnejšega spola je vesela, ker je v zadnjih mesecih pridobila težo! »To je bil moj načrt, da dodam kak kilogram. Vsak je dobrodošel. Počutim se dobro,« je pristavila na tematiko pridobivanje mišične mase. V Južni Ameriki bo opravila še zadnje teste smuči, saj ji je njen opremljevalec Völkl pripravil še nekaj tehničnih izboljšav. »Vadila bomo nekaj več superveleslaloma. To mi bo koristilo pri položnih in bolj odprtih veleslalomskih postavitvah,« še razkriva Ana, da širi svoj diapazon vadbe. »V Južni Ameriki želim narediti čim več zavojev, predvsem pa najti tisto gotovost, ki jo bom potrebovala med sezono,« še Ana o tem, kaj pričakuje od avgusta v južni hemisferi. Nove sezone se veseli. Do prve tekme v svetovnem pokalu, 22. oktobra v avstrijskem Söldnu, naj bi dobila osebnega sponzorja. Verjame, da ji ne bo treba iz svojega žepa plačevati treningov oz. da se ogne samoprispevku.
 

Deli s prijatelji