NEZAŽELENA

Američani s podlimi triki mečejo Tini polena pod noge

Objavljeno 15. november 2012 16.33 | Posodobljeno 15. november 2012 16.33 | Piše: E. N.

Ameriška reprezentanca je naši šampionki Tini Maze fizično preprečila, da bi se na gori Copper pripravljala na boje v hitrih disciplinah.

Tina Maze.

FRISCO – »Na smučišču bi bila prevelika gneča, če bi nanj spustili Tino Maze in njenega trenerja,« je svojo potezo, s katero je naši najboljši smučarki preprečil začetek priprav na ameriškem smučišču, zagovarjal vodja ameriške smučarske reprezentance, Avstrijec Patrick Riml.

Za Tino ni prostora, za Italijanke in Švicarke pa je

Izjava Rimla je slišati naravnost bizarno, če upoštevamo, da je prenovljeni in najvišje ležeči smukaški poligon na gori Copper (Copper Mountain) v Koloradu večji od vseh slovenskih skupaj. 

Zanimivo je tudi, da avstroameriški kavboj Riml ni imel nobenih zadržkov, ko je na sneg spuščal Italijanke, Švicarke, Francozinje in Rusinje. Le mala slovenska ekipa aMaze mu je povzročila glavobol.

Treba pa je vedeti, da Italijanke, Švicarke, Francozinje in Rusinje niso glavne favoritke za veliki kristalni globus in največje grožnje letos kronično bolehni Američanki Lindsey Vonn – in falangi Avstrijk. Vonnovo sicer še vedno mučijo skrivnostne črevesne težave, s katerimi se trenutno ukvarja vsa ameriška zdravniška smetana.

Tina medtem trenira slalom drugje

Tinin trener Andrea Massi je ob novici o prepovedi treninga menda kar pobesnel: »Nešportno bi bilo, če bi nam odpovedali gostoljubje,« poroča Delo. Rezervnega načrta Massi nima, mnogi pa upajo, da bo uporabil diplomatsko žilico in poskusil doseči dogovor z Američani. Ta je pomemben tudi zato, ker mora slovenska ekipa na ameriškem snegu preizkusiti nove slalomske smuči, Tina pa medtem veleslalom in slalom trenira v Vailu.

Deli s prijatelji