VELESLALOM

Američan z drugega planeta

Objavljeno 16. december 2012 14.31 | Posodobljeno 16. december 2012 14.31 | Piše: D. P., STA

Ligety je drugouvrščenega Avstrijca Marcela Hirscherja ugnal za 2,04 sekunde.

Američan se je spet poigral s svetovno elito.

VAL GARDENA – Vodilni v veleslalomskem seštevku Američan Ted Ligety je s sijajno predstavo deklasiral vso konkurenco v prvi vožnji veleslaloma ter v drugi le še potrdil zmago na progi Gran Risa v Val Gardeni. Ligety je dosegel tretjo veleslalomsko zmago v tej sezoni in 14. v svetovnem pokalu. Slovenca Janez Jazbec in Klemen Kosi se nista uvrstila v finale.

Ligety je drugouvrščenega Avstrijca Marcela Hirscherja ugnal za 2,04 sekunde. Tretji je bil Francoz Thomas Fanara (+3,27).

Suvereni Američan

Ligety, ki je zmagal na uvodnih dveh veleslalomih v Söldnu in Beaver Creeku, na prejšnjem v Val d'Iseru pa je bil tretji, je tudi po veleslalomski postaji v italijanskih Dolomitih v vodstvu v veleslalomskem seštevku s 360 točkami. Njegov prvi zasledovalec, branilec skupne zmage in najboljši veleslalomist minule sezone, Avstrijec Marcel Hirscher zaostaja za 40 točk. V skupnem seštevku je Ligety (508) nekoliko zmanjšal zaostanek za vodilnim Norvežanom Akslom Lundom Svindalom (614), ki vodi s prednostjo 106 točk.

Slovenca brez točk

Na startu sta bila dva slovenska predstavnika, ki sta nastope končala v prvi vožnji. Janez Jazbec je na drugem veleslalomu zapored ostal brez točk svetovnega pokala na 45. mestu (+7,80), Klemen Kosi pa je zasedel končno 48. mesto (+8,27).
 

Deli s prijatelji