ODSTOP

11 porazov in adijo, Zajc

Objavljeno 14. oktober 2013 15.47 | Posodobljeno 14. oktober 2013 15.55 | Piše: STA, K. K.

Treninge bo začasno prevzel dozdajšnji pomočnik Ivo Jan.

Bojan Zajc.

LJUBLJANA – Bojan Zajc ni več trener ljubljanskega hokejskega moštva Telemach Olimpija. Zajc je po še 11. porazu v razširjenem avstrijskem prvenstvu danes nepreklicno odstopil. Treninge zmajev bo začasno prevzel dozdajšnji pomočnik Ivo Jan. Odločitev o novem trenerju HDD Telemach Olimpija bo znana v prihodnjih dneh.

Sprememba na vidiku

Zajc se je danes sestal s prvim operativcem slovenskih prvakov Matjažem Sekljem, da bi proučila razmere. Zajc je Seklju sporočil, da nepreklicno odstopa z mesta glavnega trenerja kluba. Ob slabšem startu in veliko nesrečnih okoliščinah v dozdajšnjem delu sezone 47-letni strokovnjak čuti, da je treba narediti spremembo in da je v tem trenutku to za moštvo najboljše, so sporočili na spletni strani.

»Z današnjim dnem nepreklicno odstopam z mesta glavnega trenerja HDD Telemach Olimpija. Moštvu je treba ponuditi nov zagon. Klub slabemu startu v sezono in predvsem po visokem porazu v Beljaku sem imel še naprej popolno zaupanje vodstva kluba. Skupaj smo verjeli, da se bo krivulja obrnila navzgor. Sem glavni odgovorni za rezultate ekipe. Ker teh ni bilo, je logična poteza moj odstop,« je po sestanku z direktorjem povedal  Zajc.

Preporod lani, letos ...

Zajc je prvo ekipo zmajev prevzel po šestih krogih lanske sezone in jo hitro prerodil. Pod njegovim vodstvom so bili zeleno-beli do samega konca v igri za uvrstitev v končnico lige EBEL ter so uspešno ubranili naslov slovenskega državnega prvaka. »V letu delovanja na mestu glavnega trenerja je Bojan Zajc naredil veliko pozitivnega. Ves čas delovanja pri HDD Telemach Olimpija je imel popolno podporo uprave in vodstva kluba. Tudi po visokem porazu v Beljaku Matjaž Sekelj niti za trenutek ni razmišljal o njegovi zamenjavi in je še naprej verjel, da se bodo rezultati izboljšali,« so še zapisali pri klubu.

Hokejistom Olimpije v letošnji sezoni ne gre in ne gre, v tekmi z Bolzanom doma so zabeležili že 11. poraz v ligi EBEL in so po 12. krogih prvenstva z le dvema osvojenima točkama prikovani na zadnjem mestu razpredelnice. Predzadnji Innsbruck ima šest, vodilni Bolzano pa kar 15 točk več od edinega slovenskega udeleženca elitnega avstrijskega hokejskega prvenstva.

Deli s prijatelji