V ŠPANIJI

Zahovičeva Valencia z novim trenerjem

Objavljeno 09. maj 2012 10.40 | Posodobljeno 08. maj 2012 10.22 | Piše: D. P., STA

Po Špancu na klop seda Argentinec.

Valencia se je pomerila z Bayernom

VALENCIA – Nekdanji argentinski branilec Mauricio Pellegrino, ki je šest sezon (od 1999 do 2005) igral za španskega nogometnega prvoligaša Valencio, je postal novi trener tega španskega kluba, so zapisali na klubski spletni strani. Pellegrino je s predsednikom Valencie Manuelom Llorentejem podpisal dveletno pogodbo.

Argentinec namesto Urugvajca

Pellegrino bo na trenersko klop sedel julija in nasledil Španca Unaija Emeryja, ki klub zapušča po štirih letih. Emery je Valencio letos popeljal do tretjega mesta v španskem prvenstvu in nove uvrstitve v ligo prvakov. V španskem pokalu je Valencia prišla do polfinala, kjer jo je izločila Barcelona, v evropski ligi pa prav tako, njen krvnik pa je bil Atletico Madrid.

Zlatko Zahovič in Pellegrino sta bila soigralca v Valencii, maja 2001 pa sta izgubila tudi finale lige prvakov proti Bayernu. Bavarci so zmagali po streljanju enajstmetrovk (6 : 5), kdo vse je zgrešil penal za Špance, bomo raje zamolčali, povejmo le, da je odločilnega prav Pellegrino.

Z netopirji dvakrat prvak

Pellegrino, ki je kot nogometaš v šestih sezonah v dresu Valencie osvojil dva naslova španskega prvaka, je bil pred tem pomočnik Rafaela Beniteza pri Liverpoolu in milanskem Interju.

Deli s prijatelji