PRED EP

Z osmimi treningi Stojanovićevi nad Grke

Objavljeno 26. maj 2012 10.57 | Posodobljeno 26. maj 2012 10.57 | Piše: D. P., STA

Slovenija se bo v Avstriji pomerila z evropskimi prvaki iz leta 2004.

Samir Handanovič bo imel še dodatni motiv, saj si kruh služi v Italiji.

KUFSTEIN – Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.30 igrala prijateljsko tekmo z grško izbrano vrsto, ki se pripravlja na nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini. Tekmo bosta ekipi odigrali v avstrijskem Kufsteinu.

Pomlajena zasedba

Selektor Slaviša Stojanović je za »grško akcijo« vpoklical vratarje Vida Belca, Jasmina Handanovića, Samirja Handanovića in Jana Oblaka, branilce Gregorja Balažica, Miša Brečka, Boštjana Cesarja, Bojana Jokića, Dejana Kelharja, Andraža Struno in Marka Šulerja, veziste Armina Bačinovića, Josipa Iličića, Kevina Kampla, Andraža Kirma, Jasmina Kurtića, Darijana Matića, Aleša Mertlja, Aleksandra Radosavljevića, Mirnesa Šišića in Dareta Vršiča ter napadalce Valterja Birso, Zlatka Dedića, Zlatana Ljubijankića, Tima Matavža in Etiena Velikonjo.

Osem treningov

Slovenska ekipa se je pripravljala v avstrijskem Fulpmesu, kjer je opravila osem treningov. Večjih težav s poškodbami svojih igralcev Stojanović ni imel, tako da bo ob obračunu z Grki, ki bo tretja tekma pod Stojanovićevim vodstvom po ZDA in Škotski, lahko računal na vse poklicane nogometaše.

Slovenija bo do septembrskega začetka kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 igrala le še eno pripravljalno tekmo, in sicer 15. avgusta z Romunijo v Ljubljani. Prvi kvalifikacijski dvoboj pa bo 7. septembra prav tako v Stožicah proti Švici.
 

Deli s prijatelji