NOGOMET

Vinarji evropski prvaki

Objavljeno 14. maj 2012 00.09 | Posodobljeno 14. maj 2012 00.09 | Piše: B. P.

Primorci in Štajerci so v finalu premagali Avstrijce.

S Slovenijo v srcu (foto: Igor Mali).

Da niso odlični le v pridelavi žlahtne kapljice, so slovenski vinarji, Primorci in Štajerci, znova dokazali tudi v najpomembnejši postranski zadevi na svetu, nogometu. Vinska reprezentanca Slovenije je na evropskem nogometnem prvenstvu vinarjev na Gradiščanskem v Avstriji med šestimi moštvi osvojila naslov prvaka, kar ji je uspelo tudi lani, ko je bila prva na Madžarskem. Prvenstva so se poleg Slovenije udeležile še reprezentance Madžarske, Švice, Nemčije, Italije in Avstrije. Naša je najprej igrala neodločeno (1 : 1) z Madžari, zatem premagala (1 : 0) Italijane, v finalu pa zmagovalce druge skupine, domačine Avstrijce, z rezultatom 3 : 1.

Veliko srce in nekaj pod pasom

»Naša ekipa ima veliko srce in še kaj pod pasom, česar drugi očitno nimajo. Druži nas prijateljstvo in smo klapa,« po uspehu ni skrival veselja Rok Jež, kapetan vinske reprezentance Slovenije, mlad vinogradnik iz Vipavske doline. Naši bodo evropski prvaki najmanj dve leti, do naslednjega prvenstva, ki bo v Švici.

Kranjska s praženim

V Avstriji smo se ob nogometu predstavili tudi z našimi vini in kulinariko. Rdeča nit je bila kranjska klobasa, ki jo je oblečena v narodno nošo predstavljala Ivica Arvaj. Klobaso so na več načinov pripravili kuharski velemojstri Naci Rajh, Franci Jezeršek in Miha Ledinek. Pražen krompir pa so predstavili člani društva praženega krompirja, na čelu pražilcev je bil Martin Okoren - Oki.

Deli s prijatelji