NBA

VIDEO: Rondo s trojnim dvojčkom izločil Phily

Objavljeno 27. maj 2012 12.34 | Posodobljeno 27. maj 2012 12.34 | Piše: D. P., STA

Kelti se bodo v finalu udarili z Miamijem.

Rajon Rondo je znova navdušil.

BOSTON – Košarkarji moštva Boston Celtics so si ponoči na sedmi tekmi polfinala Vzhodne konference severnoameriške lige NBA z zmago s 85 : 75 nad Philadelphio priborili finale. Junak Bostona je bil Rajon Rondo s trojnim dvojčkom, ko je 18 točkam dodal še deset skokov in deset podaj.

Zdaj nad Miami

Boston je polfinalno serijo dobil z izidom 4 : 3 v zmagah, v naslednjem krogu ga v ponedeljek zvečer čaka Miami. Rondo je zgolj v zadnji četrtini dosegel 11 točk, od tega devet v zadnjih štirih minutah tekme. Kevin Garnett je dodal 18 točk in 13 skokov. Najboljši v vrsti Philadelphie je bil Andre Iguodala z 18 točkami, Elton Brand in Jrue Holiday pa sta jih vsak dodala po 15.

Zmagovalec finala se bo v velikem finalu lige NBA pomeril z boljšim iz odločilnega dvoboja na zahodu med moštvoma iz San Antonia in Oklahome Cityja.

Rondo za zgodovino

Veliki trojici – Garnett, Paul Pierce, Ray Allen – se je tako pridružil nov član. »Ne gre za tri velike, ampak za po mojem mnenju štiri prvake. Če izpustimo Ronda, delamo veliko napako,« je povedal trener Keltov Doc Rivers.

V pretekli sezoni je Miami v drugem krogu končnice Boston izločil v petih tekmah, leto prej pa so Kelti dobili serijo v prvem krogu, nato pa v drugem krogu premagali še Cleveland, pri katerem je takrat zadnjo sezono igral LeBron James, preden se je pridružil Miamiju.

»Lanska sezona je že pozabljena. Letos smo namreč povsem drugačno moštvo in čutimo, da lahko premagamo Miami. Če smo prišli tako daleč, brez kančka dvoma trdim, da lahko naredimo še ta naslednji korak. Zdaj gremo tja dokončat posel,« je bil samozavesten Rondo. Gledalci so mu vpili "M V P" (najkoristnejši igralec), ko je stopil na črto prostih metov in v predzadnji minuti odločil tekmo.

Deli s prijatelji