ZMEDA

VIDEO: Piščalka na tribuni razhudila Lazio, Handanovič slavil

Objavljeno 30. april 2012 11.44 | Posodobljeno 30. april 2012 11.44 | Piše: D. P., STA

Slovenski trener na klopi Lazia Eduardo Reja je bil ogorčen.

UDINESE – Udinese Samirja Handanovića je v boju za ligo prvakov v 35. krogu dosegel pomembno domačo zmago nad Laziem z 2 : 0 (0 : 0). Slovenski reprezentančni vratar je ostal nepremagan, po tekmi pa je bilo veliko hude krvi in prerivanja. Zadela sta Antonio Di Natale (69.) in Roberto Pereyra v četrti minuti sodnikovega podaljška.

Piščalka na tribuni

Prav drugi gol pa je povsem spravil ob živce igralce Lazia. Rimljani so namreč slišali zvok piščalke, vendar je ta prišel s tribun. Zmedo je izkoristil Pereyra, ki je zadel prazno mrežo, saj je vratar gostov Federico Marchetti že zapustil gol, misleč, da je sodnik odpiskal konec tekme. Igralci Lazia so potem obkolili sodnika Maura Bergonzija in zahtevali razveljavitev gola, nato pa se je prerivanje preselilo še ob klop za rezervne igralce Udineseja. Časnik Gazzetta dello sport je vse skupaj označil kot dogajanje v slogu »divjega zahoda«.

Videmčani na 4. mesto

Z zmago je Udinese prišel na četrto mesto in ima 55 točk tako kot mesto višjeuvrščeni Napoli, prav tako 55 točk pa imata peti Inter in zdaj šesti Lazio. Iz tega kvarteta se bo le en klub pridružil Juventusu in Milanu v evropski ligi prvakov. Med vodilnima ekipa so ostale tri točke razlike. Igralci Milana so zmagali v Sieni s 4 : 1, še izdatneje pa je na gostovanju še neporaženi Juventus odpravil Novaro in slavil s 4 : 0, Mirko Vučinić je dal dva gola za Juventus, ki ima 77 točk, Milan pa 74.

Deli s prijatelji