KRALJEVI POKAL

VIDEO: Guardiola se je poslovil od Barcelone

Objavljeno 26. maj 2012 09.29 | Posodobljeno 26. maj 2012 09.29 | Piše: D. P.

Katalonci so segli še po naslovu najboljšega v pokalu.

Pep Guardiola se je poslovil.

MADRID – Nogometaši Barcelone so v Madridu s 3 : 0 (3 : 0) premagali Athletic Bilbao in šestindvajsetič osvojili španski kraljevi pokal. Ob slovesu najuspešnejšega trenerja Barce do zdaj, Josepa Guardiole, sta zadela Pedro Rodriguez v 3. in 25. minuti ter Lionel Messi (20.). Guardiola je s Katalonci v štirih letih osvojil kar 14 različnih pokalov.

Messi zabijal

Na stadionu Vicente Calderon, kjer je bil dvoboj odločen že po 25. minutah, je argentinski zvezdnik Messi dosegel že 73. rekordni zadetek v sezoni za Barcelono: 50 golov je zabil v španskem prvenstvu, 14 v ligi prvakov, tri v španskem pokalu, dva na klubskem svetovnem prvenstvu, tri v superpokalu in enega v evropskem superpokalu.

Prihaja Tito

Enainštiridesetletni Guardiola, ki ga bo nasledil njegov dosedanji pomočnik Tito Vilanova, je od leta 2008 na klopi Kataloncev osvojil kar 14 naslovov od 19 mogočih. »Klub zapuščam z mirnim srcem, saj smo pustili veliko sled. Za nami je veliko lepih trenutkov, sad trdega dela, in prepričan sem, da ga bodo v klubu nadaljevali. Sam se bom zdaj spočil in v prihodnje poiskal nove izzive,« je dejal Guardiola.

Barcelona je tako po drugem mestu v španskem prvenstvu in predčasnem izpadu iz lige prvakov, kjer je branila naslov, osvojila novo lovoriko. Baskovski Bilbao, ki je do zdaj osvojil 23 pokalnih naslovov, pa je še drugič v tem mesecu izgubil finalno tekmo. V finalu evropske lige je Athletic klonil z ekipo Atletico Madrid.
 

Deli s prijatelji