PO DERBIJU

VIDEO: Ferguson okrcal Mancinija

Objavljeno 01. maj 2012 11.05 | Posodobljeno 01. maj 2012 11.05 | Piše: D. P., STA

Da bi preprečili incident, so ju morali ločiti.

MANCHESTER – Manchester City je na svojem štadionu v derbiju angleške lige premagal Manchester United z 1 : 0 (1 : 0) in dva kroga pred koncem lige prevzel vodstvo; United je drugi prav tako s 83 točkami, Arsenal na tretjem mestu pa krepko zaostaja (66 toč). Belgijec Vincent Kompany je 45. minuti dosegel edini gol. Med tekmo in po njej pa je bil jezen 70-letni sir Alex Ferguson.

Ogorčenje v 76. minuti

Ferguson, legendarni trener gostov, je bil v 76. minuti zelo jezen na domačega kolega Roberta Mancinija. Po hudem sporu, ko sta si oba stratega ob ostrih in neprimernih besedah kazala tudi dvignjene prste, so ju morali ločiti. Po tekmi je sicer Ferguson čestital Manciniju za zmago, vendar je na vprašanja novinarjev odvrnil: »Mancini je bil ves čas ob četrtem sodniku in mu stalno prigovarjal. Tudi sicer se ves čas pritožuje nad sojenjem, toda tokrat za kaj takega ni imel razloga,« je o vzroku za nenadni izbruh jeze dejal Ferguson.

Cityju se obeta tretji naslov

Po trdi in borbeni tekmi sta zdaj ekipi iz Manchestra izenačeni po točkah, vendar ima City boljšo razliko v zadetkih (+61) od Uniteda (+53). Slednji v zadnjih dveh krogih igra s Swanseajem in Sunderlandom, City pa z Newcastlom in Queens Park Rangersom. V primeru izenačenega točkovnega izkupička bo prvak tisti, ki bo imel boljšo skupno razliko v zadetkih. United bi si s slavjem zagotovil rekordni 20. naslov, City pa tretjega po letih 1937 in 1968.

Deli s prijatelji