ROKOMET

Velenjčani so se poslovili z zmago

Objavljeno 26. maj 2012 23.26 | Posodobljeno 26. maj 2012 23.26 | Piše: Mi. S., STA
Ključne besede: rokomet

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem krogu končnice 1. NLB Leasing lige premagali Celje Pivovarno Laško s 34 : 31.

VELENJE – Velenjski rokometaši so že zdavnaj osvojili drugi naslov državnih prvakov. Sezono so končali brez poraza, od domačih gledalcev pa so se v osrednji tekmi zadnjega kroga poslovili z zmago. V celjskem taboru je kljub današnjemu porazu prešerno razpoloženje, igralci so osvojili drugo mesto in bodo v prihodnji sezoni zastopali slovenske barve v elitni evropski ligi prvakov.

Rdeča dvorana, gledalcev 1200, sodnika: Iztok in Branko Pirc (oba Krško)
Gorenje Velenje: Gajić, Zaponšek, Taletovič, Melić 5 (1), Medved 6, Bezjak 5, Manojlović, Dolenec 8 (4), Rutar, Cehte 5, Miklavčič, Gaber 4, Golčar, Gams, Bajram, Dujmovič 1
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić, Skok, Potočnik 1, Mlakar 8, Marguč, Žuran 5 (1), Toskič, Ranevski 3, Poklar 4, Metličić, Zelenović 4, Žabič 1, Mačkovšek 5, Žvižej
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (5), Celje Pivovarna Laško 2 (1)
Izključitve: Gorenje Velenje 6, Celje Pivovarna Laško 10 minut
Rdeči karton: /

To je bila tudi tekma slovesa, od velenjskega dresa se bosta po koncu sezone namreč poslovila Srb Nikola Manojlović in Rok Šimič, od celjskega pa Hrvat Petar Metličić in Nejc Poklar.

V Rdeči dvorani se je večji del dvoboja odvijal izenačen boj, v končnici tekme pa je mlada celjska zasedba enostavno počila. Velenjčani so si priigrali pet golov prednosti in jo brez večjih težav zadržali do konca tekme.

V domači zasedbi je Jure Dolenec dosegel osem, Niko Medved pa šest golov. V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Žiga Mlakar z osmimi zadetki.

Deli s prijatelji