PRVAKI

Utik s Tičarjem za prvaka mednarodne inline lige

Objavljeno 05. maj 2012 18.30 | Posodobljeno 05. maj 2012 18.36 | Piše: B. F.
Ključne besede: Rok Tičar

Edino slovensko moštvo naskakuje prvi naslov po lanskem porazu z Dunajem v finalu.

Rok Tičar. Foto: Blaž Samec

Medtem ko se je slovensko inline hokejsko prvenstvo na rolerjih komaj končalo, CityPark Strele so premagale Dinamite Horjul, se bo v Avstriji šele začela njihova mednarodna inline liga ÖIHL, ki je po zasedbi enakovredna ledeni ligi Ebel. Moštvo iTAKSport Utik, edini slovenski predstavnik na prvenstvu, kjer poleg avstrijskih moštev nastopa še madžarski prvak Györi ETO, je bilo leta 2005 slovenski državni prvak, od leta 2007 pa nastopa v avstrijskem mednarodnem prvenstvu.

Ob premiernem nastopu so Utičani pogoreli že v predtekmovanju, pozneje so trikrat zapored osvojili tretje mesto, lani pa so se prebili v finale lige, a nato izgubili proti moštvu LaRoche z Dunaja s 7 : 4. Utičani so letos odločeni, da se Dunajčanom, ki so prvi favoriti prvenstva, oddolžijo za poraz.

Prvi zvezdnik je Rok Tičar

Uprava kluba je že pred mesecem potegnila odlično potezo in prav Dunajčanom speljala njihovega prvega vratarja Miho Bajta. Namesto Mihe Rebolja, stebra obrambe v preteklih dveh sezonah, bo letos nastopal Miha Bremec, ki bo skupaj z Alešem Remarjem in bratoma Tomijem in Mišem Hafnerjem tvoril odlično četvorko za napadalne kombinacije. V dresu Utika je spet Medveščakov veliki up Sašo Rajsar, v moštvu je tudi Rok Prusnik, starejši brat evrovizijskih dvojčic Eve in Nike. Kot nosilno ime ekipe pa strokovnjaki omenjajo prvega zvezdnika nedavnega svetovnega prvenstva Divizije I v Ljubljani Roka Tičarja.

O ligi, ki se igra po ekspresnem sistemu vsak z vsakim in zaključnim turnirjem peterice v Leobnu, Andraž Žnidar, dolgoletni član Utika, pravi: »Napočil je čas, da posežemo po prvem mestu in odnesemo 'kanto' oziroma pokal na sončno stran Karavank. Veseli me, da nas bo v finalnih bojih, kamor sem prepričan, da se bomo uvrstili, vodil nekdanji selektor slovenske inline reprezentance Andrej Hebar starejši, kar je za vse člane moštva velika čast in ne nazadnje še dodaten motiv.«

Deli s prijatelji