NK MARIBOR

Vrnitev Iličića: »Jojo, dobrodošel doma« (VIDEO)

Od danes je uradno nogometaš Maribora.
Fotografija: FOTO: Alberto Lingria, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Alberto Lingria, Reuters

Josip Iličić (34) je danes uradno postal nogometaš Maribora, je klub iz štajerske prestolnice sporočil na spletni strani. S prvaki je podpisal triletno pogodbo. »Jojo, dobrodošel doma,« so danes zapisali na spletni strani mariborskega kluba.

Iličić se vrača v vijoličasti dres, v katerem je nastopal med julijem in koncem avgusta leta 2010 ter na 11 tekmah dosegel štiri gole. Hitro je postal ljubljenec Ljudskega vrta, odlični nastopi v kratkem obdobju pa so mu omogočili prestop k Palermu, kjer je igral vidno vlogo do odhoda k Fiorentini poleti 2013. Vijoličasti dres kluba iz Firenc je nosil štiri leta, nato pa prestopil v Bergamo k Atalanti.

»Rad bi se vsem skupaj zahvalil. To je zame poseben dan. Rekel bi, da nogometaš zaradi takšnih stvari igra nogomet še z večjo voljo, še z večjim veseljem in zato sem se tudi vrnil. Eno zgodbo sem začel, na žalost je nisem končal in vrnil sem se, da tudi jaz pustim pečat v tem klubu,« je dejal Iličić. »Težko odgovorim, kdaj bom pripravljen. Vsekakor sem se vrnil nazaj, zato ker sem potreboval domače okolje. Nasitil sem se tujine in rekel bi, da je bilo kar naporno. Še posebej v zadnjih letih, ampak to je za mano. Ta list sem obrnil. Vedel sem, da obstaja samo en klub v Sloveniji v katerega bi se lahko vrnil, in to je bila vsekakor moja želja, da se vrnem v Maribor,« je o razlogih za vrnitev v Maribor dejal Iličić. »Predvsem zaradi vsega tega, kar sta to mesto in ta klub pomenila zame v moji karieri. Brez tega kluba, mesta, teh navijačev ne bi bil to, kar sem danes. Ne bi imel te kariere, ki sem jo zgradil, in to še ni konec. To je novo poglavje v moji karieri in upam, da bom zdrav, brez poškodb in lepi trenutki bodo še prišli.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije