PO ŠPORTU SE JE LOTIL SLIKANJA

Strlo vam bo srce: umrl nekdanji veliki up (38) celjskega nogometa

Bleščečo kariero mu je preprečil skok na glavo.
Fotografija: Preminil je mnogo prezgodaj. FOTO: Myshkovsky Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Preminil je mnogo prezgodaj. FOTO: Myshkovsky Getty Images/istockphoto

Iz NK Celje so sporočili žalostno vest, da je mnogo prezgodaj preminil Gregor Janežič (38). »Gregor je bil velik up celjskega nogometa. Bleščečo nogometno kariero mu je v mladosti preprečila nesreča, po kateri je svoj razkošni talent prenesel na slikarsko platno,« so v klubu zapisali ob smrti njihovega nekdanjega vratarja. »Gregor, počivaj v miru,« so še zapisali in njegovi družini izrekli iskreno sožalje. 



Gregor se je rodil 31. avgusta 1982 v Celju, pri 15 letih pa mu je nepremišljen skok na glavo v Šmartinsko jezero za vedno spremenil življenje. »Žal, se je njegova kratka, vendar uspešna slikarska pot nepričakovano končala 9. marca 2021,« pa so zapisali v Zvezi paraplegikov Slovenije.

Tudi po poškodbi je Gregor še vedno spremljal šport, nato pa sta ga priznana slikarja Benjamin Žnidaršič in Vojko Gašperut prepričala, naj poskusi slikati z usti ali nogami. Po nekaj letih zagnanega dela, aktivnega slikanja in neizmerne volje so ga 1. marca 2019  sprejeli v elitno Mednarodno združenje slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Ustvarjal je predvsem v tehniki akrila na platno, njegova mentorica Severina Trošt-Progar pa je o njem in njegovem delu zapisala, da se je za slikarsko ustvarjalno pot odločil zelo resno, z vso odgovornostjo in spoštovanjem, najprej pa se je moral naučiti zahtevno tehniko slikanja z usti, pa tudi osnove likovne teorije in barv ter kompozicije in motivov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije