LEP SPREJEM

Konjičani pozdravili zlati košarkarici

Pripravili so sprejem za Ajšo Sivka in Hano Ovčina.
Fotografija: Ajšo Sivka in Hano Ovčina je čakal topel sprejem sredi Slovenskih Konjic. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
Ajšo Sivka in Hano Ovčina je čakal topel sprejem sredi Slovenskih Konjic. FOTO: Mojca Marot

Ženski košarkarski klub Konjice je v petek zvečer na Starem trgu v Slovenskih Konjicah pripravil sprejem Ajše Sivka in Hane Ovčina, evropskih prvakinj v košarki do 18 let. Konjičanka Ajša je bila na evropskem prvenstvu izbrana za najkoristnejšo igralko prvenstva in se je uvrstila v peterico najboljših. Celjanka Hana igra v ekipi U18 in članski ekipi Ženskega košarkarskega kluba Konjice, kjer je do leta 2021 igrala tudi Konjičanka.

Sprejema so se udeležili številni krajani in pozdravili najboljši košarkarici. Potem ko je zaigrala Godba na pihala, je množica zbranih na odru poleg Ajše in Hane pozdravila tudi nekdanje in sedanje trenerje: Milana Vodnika, Stojana Finka in Roberta Matevžiča, preostale košarkarice Ženskega košarkarskega kluba Konjice, župan Darko Ratajc pa je vsem namenil nekaj spodbudnih besed. Za glasbeno popestritev je poskrbela mlada pevka Kira Štruc. S predsednikom Ženskega košarkarskega kluba Konjice Tadejem Slapnikom so nato na velikem zaslonu vsi skupaj obudili spomin na tekmo naše košarkarske reprezentance v turškem mestu Konya, kjer so naše mlade košarkarice premagale Francozinje in osvojile sploh prvo medaljo slovenskih ženskih reprezentanc na evropskih prvenstvih v košarki!

Košarkarice so si prislužile tudi torto. FOTO: ŽKK
Košarkarice so si prislužile tudi torto. FOTO: ŽKK

Slovenija je na evropskem mladinskem prvenstvu v košarki dobila vseh sedem tekem, izbranke selektorja Ernesta Novaka pa so v predtekmovanju najprej premagale Finsko, Nemčijo in Češko, v osmini finala Izrael, v četrtfinalu Madžarsko, v polfinalu pa Srbijo. Najboljša strelka prvenstva je bila Lea Bartelme, veliko pa za njo nista zaostajali Ajša Sivka ter Zoja Štirn. V najboljši peterki prvenstva sta bili na koncu kar dve slovenski igralki, Lea Bartelme in Ajša Sivka. Slednja je letos igrala tudi v članski izbrani vrsti na EP v Ljubljani. Poleg že omenjenih košarkaric so k uspehu in zlati medalji prispevale tudi Špela Brecelj, Manca Marolt, Živa Mišjak Cujnik, Tjaša Turnšek, Tanja Valančič, Alina Žitek, Kim Žibert in Ula Krenk

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije