NAVIJAČI

VIDEO: Šokanten posnetek policijskega pretepa novogoriških navijačev

Pričakali naj bi jih v zasedi.
Fotografija: Navijače so doletele kazni. FOTO: Ultras Gorica
Odpri galerijo
Navijače so doletele kazni. FOTO: Ultras Gorica

MURSKA SOBOTA, NOVA GORICA – Bralec nam je posredoval posnetek domnevno spornega ravnanja policije. Z njega je razvidno, da so policisti navijače pričakali v zasedi in jim zaprli pot. Kot so na družbenih omrežjih pisali nekateri navijači, naj bi policiste večkrat vprašali, kaj so storili narobe, a naj bi namesto dogovora sledila uporaba sile. Kaj se je dogajalo med postopkom, si oglejte na spodnjem posnetku.


Policijska uprava Murska Sobota poroča o malce drugačni zgodbi. Navijači Gorice so se na tekmo odpravili v treh kombijih, bilo naj bi jih vsaj 25. Gostujoče navijače je spremljal tudi policist stoper, posebej usposobljen za razumevanje navijaške kulture, in dogovorjeno je bilo, da se bodo navijači ustavili na avtocestnem počivališču, preden gredo na stadion Fazanerija. A se je zapletlo. Na počivališče je prispel le en kombi, potniki v drugih dveh pa se niso držali navodil in so skrenili z dogovorjene poti.

Potem ko so zapustili avtocesto in so se s tem očitno hoteli izogniti policijskemu »varstvu«, so jih v okolici Gornje Radgone izsledili pomurski policisti. V Černelavcih so jim pripravili blokado. Novogoričani tega niso sprejeli in so se na vsak način hoteli izmakniti policijskemu nadzoru, je svoje poročanje o okoliščinah navijaškega incidenta začela policijska inšpektorica in tiskovna predstavnica murskosoboške policije Suzana Rauš.

Policija: Niso upoštevali navodil, žalili so policiste

»Takoj po začetku postopka so gostujoči navijači žalili policiste in niso upoštevali njihovih opozoril in zakonitih ukazov ter ob ugotavljanju identitete niso hoteli izročiti osebnih dokumentov,« je opisala Rauševa. Policisti posebne policijske enote murskosoboške policijske uprave, ki je bila sklicana prav za potrebe varovanja nogometne tekme, prav tako je izurjena za razreševanje najbolj kočljivih položajev, so morali uporabiti prisilna sredstva, ker so goriški navijači po besedah tiskovne predstavnice policije stopnjevali agresijo. Šest najbolj vročekrvnih pripadnikov skupine Terror Boys je moralo v policijsko pridržanje, vsem 18 navijačem, ki so se znašli v Černelavcih, pa so policisti prepovedali ogled tekme. Ravnanje enega od omenjene osemnajsterice je bilo še posebno nasilno, zato ga policisti niso kaznovali le s prepovedjo ogleda sobotne tekme, ampak so mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športni prireditvi za obdobje enega leta.

Navijači se z navedenim ne strinjajo in se med drugim sprašujejo, zakaj jim ni bila nudena zdravniška pomoč, čeprav je bila zahtevana. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije