ZAHRBTNA BOLEZEN

Strašna novica, tekmec naših orlov se bori za življenje

Osemintridesetletnik, ki je tudi letos na planiškem finalu sezone kot gledalec užival v dolgih poletih, se zdravi v Oslu.
Fotografija: Bjoern Einar Romoeren je v Planici postal svetovni rekorder. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Bjoern Einar Romoeren je v Planici postal svetovni rekorder. FOTO: Matej Družnik, Delo

OSLO – Nekdanji norveški smučarski skakalec Bjoern Einar Romoeren je razkril, da se bori z rakom. Osemintridesetletnik, ki je tudi letos na planiškem finalu sezone kot gledalec užival v dolgih poletih, se zdravi v Oslu.

V objavi na instagramu, ki ji je dodal ključnik #fuckcancer (jeb*** rak), je zapisal: »Spomladi sem izvedel zelo hudo novico, da imam tumor v hrbtenici. Tako jaz kot moja družina smo v zelo težkem položaju.« Skakalni šampion, ki je leta 2005 na planiški letalnici s poletom, dolgim 239 metrov, postal tudi svetovni rekorder, je še dodal, da je že začel zdravljenje. »Zdaj sem začel zdravljenje in odločen sem, da bom preživel. Vem, da so pred menoj dolgi in težki časi, a ta boj bom dobil,« je odločno zapisal norveški skakalec.

Nadaljeval je, da nima težav govoriti o raku. »A trenutno imam izjemno malo energije in veliko fizično izjemno napornih dni, zato ne bi želel vsega svojega časa namenjati pogovorom o raku, ampak bi raje energijo hranil za zdravljenje, da bom čim prej ozdravel. To pomeni, da ta teden ne bom dajal nobenih intervjujev, o bolezni sem podrobneje spregovoril le za norveški časnik Se und Hoer, pogovor pa bo izšel ta teden,« je še sporočil Romoeren.

Nekdanji svetovni rekorder in zmagovalec osmih tekem svetovnega pokala, ki ima tudi bronasto olimpijsko odličje iz Torina 2006 ter tri medalje s svetovnih prvenstev ter štiri s svetovnih prvenstev v poletih, vse je osvojil z ekipo, je zdaj marketinški direktor norveških skakalcev pri norveški smučarski zvezi ter z ženo in s hčerko živi v Oslu.

Mihajlović na agresivno terapijo

Novica o zahrbtni bolezni nekdanjega tekmeca slovenskih orlov prihaja v javnost le nekaj dni za tem, ko se je nekdanji nogometaš in srbski reprezentant Siniša Mihajlović (50) razkril, da ima akutno levkemijo. Trener italijanskega kluba Bologna je v ponedeljek odšel v bolnišnico, kjer je na hematološkom oddelku v Seragnoli začel agresivno terapijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije