ŠKANDAL

Šok za prvake, njihov šef plačeval prostitutkam

Ujele so ga nadzorne kamere.
Fotografija: V začetku februarja se je Robert Kraft s Tomom Bradyjem veselil šestega naslova New England Patriotsov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V začetku februarja se je Robert Kraft s Tomom Bradyjem veselil šestega naslova New England Patriotsov. FOTO: Reuters

FORT LAUDERDALE – Obsežna policijska akcija proti prostituciji na jugu Floride je ujela v svojo mrežo tudi lastnika letošnjih zmagovalcev finala v ameriškem nogometu New England Patriots Roberta Krafta (77). Ta je obtožen le navadnega prekrška, ker je plačal za usluge prostitutkam.

Robert Kraft in njegova partnerica, 39 let mlajša igralka Ricki Noel Lander. FOTO: Reuters
Robert Kraft in njegova partnerica, 39 let mlajša igralka Ricki Noel Lander. FOTO: Reuters
Krafta, ki je demokrat, a prijatelj predsednika ZDA Donalda Trumpa, so v masažnem salonu, kjer so zaposlene opravljale tudi druge storitve, ujele skrivne policijske kamere, tako da njegova laž ob objavi novice, da si je privoščil samo masažo, ni delovala. Vseeno ne bo aretiran, ampak bo dobil le poziv, naj se javi na sodišču in plača kazen.

Policisti z juga Floride so pol leta preiskovali in nadzorovali tako imenovane masažne salone in skrite javne hiše v regiji od Palm Beacha na jugu do Orlanda na severu, na koncu pa šli v racije in aretacije.

Nad tem, da so ujeli tudi Krafta, katerega premoženje je ocenjeno na okoli šest milijard dolarjev, so presenečeni tudi policisti. Menda bi si lahko privoščil kaj dražjega kot poceni masažni salon v veleblagovnici z imenom Salon azijskih orhidej. »Tudi mi smo prav tako presenečeni kot vsi drugi,« je izjavil šef policije mesta Jupiter Daniel Kerr.
 
Novica je v javnosti odjeknila le nekaj tednov za tem, ko so Patriotsi na superbowlu osvojili šesti naslov prvakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije