SLABE NAPOVEDI

Nevrokirurg razkril zastrašujoče informacije o stanju Schumacherja

Sedmkratni svetovni prvak formule ena se je pred štirimi leti hudo poškodoval na smučanju.
Fotografija: Michael Schumacher. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Michael Schumacher. FOTO: Reuters

Minilo je že več kot štiri leta od smučarske nesreče Michaela Schumacherja, po kateri je sedemkratni prvak formule ena ostal v komi.

Schumacherjeva družina ne izdaja podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju, zato se v javnosti pojavlja veliko ugibanj.

»Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja se skoraj zagotovo ne bo popravilo,« pravi priznani nevrokirurg Colin Shieff, ki je leta delal z ljudmi z možganskimi poškodbami, nikoli pa ni zdravil Schumacherja.

»Narava poškodbe in informacije, ki jih imam, kažejo, da so njegovi možgani utrpeli veliko poškodbo, zato nikoli več ne bodo delovali, kot so prej. Dlje kot je v takem stanju, težje je pričakovati izboljšanje. Stanje se zagotovo ne bo popravilo,« je Shieff povedal za The Associated Press. »Schumacher skoraj zagotovo ne more govoriti. Mogoče lahko pokaže – ali pa se tako zdi ljudem okoli njega, da je nesrečen ali da mu ni udobno. Morda lahko uživa, ko gleda svoje otroke ali pa posluša glasbo, ki mu je bila vedno všeč,« je dodal.

Michael Schumacher. FOTO: Reuters
Michael Schumacher. FOTO: Reuters

»Povsem okrevati ne more. Dolgo je že v takem stanju in izgubil je mišice. Tudi če je odprl oči in začel govoriti, je prišlo do izgube spomina, to pa vpliva na vedenje in kognitivne funkcije, kar pomeni, da ni več ista oseba. Kar pa se tiče delnega okrevanja – vsak napredek je okrevanje,« je odgovoril na vprašanje, ali lahko Schumacher povsem ali delno okreva.

Schumacherjeva družina naj bi po navedbah nekaterih medijev za njegovo zdravljenje, potem ko je septembra 2014 zapustil bolnišnico in so ga premestili domov v Švico, namenila po 200 tisoč evrov na leto. Shieff meni, da je ta vsota pretirana. »Mislim, da imajo finančna sredstva za zdravljenje. Zanj je torej prihodnost daljša, a ne kaže, da bi bile kakšne možnosti za spremembo njene kakovosti,« je še dejal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije