DARKO ĐURIĆ

Na Nizozemskem se kujejo nove slovenske medalje

Darko Đurić se je preselil na tuje, trenira z najboljšo ekipo na svetu. Po krizi so prišli izvrstni rezultati, vrhunec sezone bo EP v Dublinu.
Fotografija: Darko Đurić je bil za nekaj dni doma, zdaj že trenira na tujem. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Darko Đurić je bil za nekaj dni doma, zdaj že trenira na tujem. FOTO: Drago Perko

Piše se leto 2018, še dve leti nas ločita do novih paraolimpijskih iger, že 16. poletnih, prizorišče bo Tokio. Z nastopom na Japonskem se spogleduje tudi 28-letni paraplavalec Darko Đurić.

Slovensko javnost je že večkrat navdušil z vrhunskimi rezultati (na zadnjih igrah v Riu je bil dvakrat četrti, leta 2013 pa tudi dvakrat svetovni prvak v Montrealu) ter svojo zgodbo. A tudi ob številnih uspehih, osebnih zmagah ter porazih pridejo trenutki, kot niti šampionom ne gre vse kot po maslu. Darko ni izjema, a njegov duh ni klonil. Ko mu je bilo najtežje, je poskušal najti rešitev.

Darko Đurić je v pričakovanju EP in paraolimpijskih iger. FOTO: REUTERS
Darko Đurić je v pričakovanju EP in paraolimpijskih iger. FOTO: REUTERS

Z ekipo je lažje

»V plavanju se je včasih težko motivirati. Če pa imaš ob sebi ekipo, te potegne, kadar ti ne gre. V domovini tega ni bilo, zato sem se včasih sam tudi težko prebijal skozi sezono,« je dejal Darko, ki pa danes nima več teh težav, zaveda se, da je v minulih tednih in mesecih zrasel tako tekmovalno – športno – kot osebnostno. Odhod na Nizozemsko je bil zadetek v polno!

»Res mi je manjkal ta timski duh v Sloveniji, kjer sem imel po zaslugi Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite dobre razmere. A to je pač plavanje, ki je bazičen šport, zato je tudi relativno dolgočasen za trening. Ko mi je vse padlo dol, ni bilo nikogar, ki bi me gnal dalje. Zdaj je drugače!

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki in na drugih prodajnih mestih.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije