LIGA NBA

Luka Dončić se iz ZDA vrača domov

Slovenski košarkarski up prihaja v domovino skupaj s trenerjem moštva Dallas Mavericks.
Fotografija: Luka Dončić se že privaja na ligo NBA. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić se že privaja na ligo NBA. FOTO: AFP

DALLAS – Novopečeni zvezdnik NBA Luka Dončić se te dni iz ZDA vrača v Slovenijo. Mladi košarkar namreč ne bo igral v poletni NBA-ligi, se bo pa lahko bolje spoznal z novim trenerjem.

Moštvo Dallas Mavericks veliko pričakuje od 19-letnika, ki ga pred novo sezono izpostavljajo kot enega svojih glavnih adutov. Da bi bolje spoznal mladega slovenskega košarkarskega zvezdnika, se bo v Slovenijo odpravil tudi trener Rick Carlisle.

Pri športni mreži ESPN so zapisali, da se Carlisle zaveda, da bi lahko Slovenec postal prvi obraz ekipe in nadomestil slovitega Nemca Dirka Nowitzkija. Za Dončića pravijo, da je eden najobetavnejših evropskih upov v zadnjem času, pri moštvu Mavericks ga bodo tudi zaradi njegove vsestranskosti preizkusili na različnih položajih. Bržkone bosta Carlisle in Dončić največ časa namenila iskanju načina, kako bi košarkarjeve vrline pri Dallasu kar najbolje izrabili in obenem zgradili dolgotrajno razmerje.

Obenem pa bo trener lahko spoznal Dončića, kakšen je, ko je v okolju, kjer je najbolj sproščen. Morda mu bo tako lahko pomagal še olajšati privajanje na življenje v Teksasu, da bo vse potekalo čim manj stresno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije