POGREŠAN

FOTO: Pretresljivo! To je zadnje sporočilo izginulega nogometaša, oglasil se je tudi Rene Krhin

O pogrešanem nogometašu nič novega, reševalci se bojijo najhujšega.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Policija in reševalci, ki iščejo argentinskega nogometaša Emiliana Salo in še vsaj enega potnika na lahkem letalu, ki je včeraj izginilo z radarja nad Rokavskim prelivom, so dejali, da so možnosti, da bi našli preživele, »skoraj nične«. Sala je, le malo preden je letalo izginilo z radarja, za družino in prijatelje posnel pretresljivo sporočilo.

Možnosti, da bi našli živega, skoraj nične

»Za zdaj nismo našli nobenih sledi potnikov, ki so bili na krovu letala. Če so pristali na vodi, so možnosti za preživetje, žal, skoraj nične,« je dejal predstavnik policije britanskega otoka Guernsey. »Voda je enostavno premrzla, da bi lahko kdo v njej preživel več kot uro ali dve,« je za Sky Sports dodal John Fitzgerald, vodja reševalcev.

Letalo, na katerem je bil novi napadalec Cardiff Cityja Sala, je v ponedeljek zvečer iz Nantesa poletelo proti Walesu, ko je kakšnih 20 kilometrov severno od otoka Guernsey v Rokavskem prelivu izginilo z radarja. Argentinski mediji poročajo, da je 28-letni nogometaš, le malo preden je letalo izginilo z radarja, prek aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo. »Sem na letalu, za katerega se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu,« so argentinski mediji prenesli sporočilo Sale za najbližje v svet. »Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, če bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste. Oče, strah me je,« je dodal Sala.

Prestop za rekordnih 17 milijonov evrov

Nogometaš, ki je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, je to sezono v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so pritegnile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov. Svojemu novemu valižanskemu klubu, ki je trenutno na 18. mestu prvenstvene lestvice v premier league, naj bi Sala pomagal v boju za obstanek med elitno druščino.

Danes ob zori so francoski in angleški reševalci nadaljevali iskanje, a se bojijo najhujšega.

Moli tudi Rene Krhin

V zvezi s pogrešanim nogometašem se je oglasil tudi slovenski reprezentant Rene Krhin, ki je pri Nantesu z njim delil slačilnico. Rene je na instagramu objavil fotografijo izginulega soigralca in zapisal: »Upamo in molimo, moj brat. Vsi vemo, da si pravi bojevnik!«
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije