PRESTOPI

Bišćanu so slačilnico natrpali z novimi tujci

Nogometaši Olimpije že nestrpno pričakujejo drugi del sezone. Pozimi so klub zapustili trije igralci, doslej je prišlo pet novincev.
Fotografija: Nova zmaja: napadalec Dragan Mrdja in branilec Jason Davidson Foto: R. T.
Odpri galerijo
Nova zmaja: napadalec Dragan Mrdja in branilec Jason Davidson Foto: R. T.

LJUBLJANA – Trener nogometašev Olimpije Igor Bišćan že tako ne slovi po vedrem izrazu na obrazu, na včerajšnji novinarski konferenci pa je deloval že prav mrko, kot da po dolgih pripravah ne bi bil najbolj zadovoljen z ekipo, ki bo naskakovala dvojno krono – naslov državnega in pokalnega prvaka. "Veliko časa je minilo od zadnje prvenstvene tekme, vsi komaj čakamo, da se začne. Priprave se vedno zdijo dolge in naporne, zato igralci postanejo po malem nervozni. Vse skupaj je psihološko težko. Menim, da bomo dobro pripravljeni, da bomo začeli z dobrimi igrami in zmagami, pa se bomo vsi skupaj počutili bolje," je dejal Bišćan, ki je priznal, da se je sam zavzel zgolj za prihod treh novincev iz regije. Prišli so branilci Filip Uremović (Hrvaška), Jason Davidson (Avstralija) in Eric Boakye (Gana), vezist Rijad Kobiljar (BiH) in napadalec Dragan Mrdja (Srbija). Prihod še enega napadalca, Nigerijca Udechukwuja Chineduja, je zavit v tančico skrivnosti. Menda je z Ljubljančani podpisal predpogodbo, a se je z njegovim prestopom zapletlo, ker naj bi že zaigral za neki drugi klub. Nič novega za zmajevo gnezdo, bi lahko pikro pripomnili, kjer je predvsem v pisarnah vselej veliko negotovosti in sprememb.



Štiriintridesetletni Mrdja je najodmevnejša okrepitev zeleno-belih. Nekdanji golgeter beograjske Crvene zvezde je zadnja tri lepa in pol igral na Japonskem (Omija Ardija in Shonan Bellmare), v jeseni kariere pa se je vrnil v Evropo. "Zdaj sem bližje domu in družini, ki je ostala v Beogradu. Toda najpomembnejši je nogomet, zaradi katerega sem tukaj," je dejal Mrdja, ki je lani na Japonskem v 21 tekmah dosegel samo tri zadetke. Bišćan je dejal, da je v glavnem zadovoljen z novinci: "Popolnili smo konkurenco na določenih položajih." Hrvaški strokovnjak težko spreminja začetno enajsterico, tokrat ima na voljo kar pet tujcev zunaj Evropske unije, hkrati pa lahko igrajo le trije. "To bi bila lahko težava pri izboru. Položaj ni idealen, ampak tako pač je. Moja naloga je, da najdem najboljše rešitve in da izberem, kar je najbolje za moštvo. Nekateri bodo morali biti potrpežljivi in čakati na priložnost." Bišćan pričakuje, da bo imel več možnosti za napadalno igro, ki je po učinkovitosti jeseni precej šepala. Klub sta pozimi zapustila standardni štoper Kenan Bajrić in bočni branilec Denis Klinar, ki ga je Bišćan redko pošiljal v igro. Strateg zmajev je potrdil, da je trenutno prva izbira v vratih Aljaž Ivačič pred Rokom Vodiškom, Nejc Vidmar pa se spet ubada s poškodbo. Olimpija bo v nedeljo ob 16.55 v zadnji tekmi 19. kroga gostila Celje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije