NASILNI OČE

Zvezdnik ameriškega nogometa z vejo pretepel sina

Objavljeno 13. september 2014 15.37 | Posodobljeno 13. september 2014 15.37 | Piše: D. P., STA

Pred dnevi se je na spletu pojavil posnetek, na katerem nekdanji član ekipe Baltimore Ravens Ray Rice brutalno pretepa svojo takratno zaročenko.

Nasilnež ima iz preteklih zvez in zakonov osem otrok.

MINNEAPOLIS – Igralec ameriškega nogometa v ligi NFL Adrian Peterson se je predal teksaškim oblastem nekaj časa za tem, ko je bil obtožen, da je z vejo večkrat udaril štiriletnega sina. Otrok je utrpel več odrgnin in modric po nogah, hrbtu, zadnjici in rokah.

Za pol ure v zapor

Ameriški mediji poročajo, da je Peterson v enem izmed teksaških zaporov preživel pol ure, nato so ga po plačilu varščine, ki je znašala 15.000 ameriških dolarjev, izpustili. Igralec Minnesote Vikings je bil obtožen, da je iz malomarnosti oziroma brezobzirnosti poškodoval otroka. Devetindvajsetletnik je sina večkrat poškodoval, za to pa se je odločil zaradi vzgojnih ukrepov.

Ni imel slabega namena

Odvetnik nogometaša, ki je bil leta 2012 izbran za najboljšega igralca lige NFL, Rusty Hardin je o dogodku povedal: »Adrian je ljubeč oče, ki je presodil, da je tak način kaznovanja primeren za sina. Nikoli ni skrival, kaj se je zgodilo. Sodeloval je z oblastmi. Pomembno pa je spomniti, da Adrian ni imel namena poškodovati sina in globoko obžaluje ta dogodek.«

Drugi nad zaročenko

To pa ni edini škandal, ki je v zadnjih dneh odmeval v najbogatejši športni ligi na svetu. Pred dnevi se je namreč na spletu pojavil posnetek, na katerem nekdanji član ekipe Baltimore Ravens Ray Rice brutalno pretepa svojo takratno zaročenko.

Deli s prijatelji