ČISTI RAČUNI

Zorman bi od Celjanov rad še sto tisočakov

Objavljeno 30. oktober 2013 09.32 | Posodobljeno 30. oktober 2013 09.33 | Piše: Primož Škerl

Reprezentančni kapetan zahteva visoko odškodnino.

Kapetan naše rokometne reprezentance je bil včeraj presenetljivo redkobeseden. Foto: Roman Šipič

CELJE – Nekdanji celjski rokometni velikan Rokometni klub Celje Pivovarna Laško (RK CPL) se na vse načine trudi vrniti na stara pota, še prej pa si bo moral priti na čisto z nekdanjimi igralci. Po Miladinu Kozlini je na celjsko sodišče zahtevek za odškodnino naslovil tudi nekdanji kapetan pivovarjev Uroš Zorman (bržčas jima bo sledil še kdo), ki je zdaj član poljskih Kielc, trenutno pa se s kapetanskim trakom na roki poti v Zrečah, kjer je na pripravah zbrana slovenska reprezentanca. Triintridesetletni Ljubljančan od Celjanov pričakuje skoraj 100.000 evrov. Znesek predstavlja razliko med prejemki, ki bi jih dobil pri RK CPL, in tistimi, ki jih nato je v žep pospravil na Poljskem.

Kot je znano, je celjski klub konec leta 2010 igralcem prepolovil prejemke, kajti takrat še precej zvezdniška zasedba pod taktirko legendarnega trenerja Zvonka Serdarušića - Noke ni in ni bila zmožna doseči rezultatov, ki se od kluba, ki je poldrugo desetletje krojil evropski vrh, tudi pričakujejo. Še najbolj je upešala ravno v domačem prvenstvu. Navijači so postajali vse bolj nejevoljni in vodstvo je ukrepalo. Moštvu je zamrznilo izplačilo drugega dela prejemkov, ki pa bi ga igralcem izplačali, če bi naslov državnega prvaka ohranili v mestu ob Savinji. A pokal za državni naslov so Celjani nazadnje dvignili v zrak že davnega leta 2010. Predvsem starejša garnitura igralcev je ob neljubem ukrepu vodstva vihala nos. Toda z izjemo Zormana, Renata Vugrinca in Aleša Pajoviča, ki bi morali podpisati aneks, so določilo že imeli v pogodbah.

Redkobesedni

Včeraj je sodnica Carmen Kus poskusila opraviti poravnalni narok, da bi sprti strani le nekako zbližala. Narok je bil zaprt za javnost, po njem pa sta bili obe strani precej skrivnostni. Uroš Zorman je bil vidno vznemirjen, in čeprav mu nikdar ni težko stopiti pred mikrofone, je bil tokrat zelo redkobeseden. »Saj pravim, da dokler ne bo dokončno rešeno, ne smemo o tem govoriti. Zahtevek se nanaša na obdobje, ko sem igral v Celju. Videti je, da gre v pozitivno smer.«

Roman Pungartnik, direktor RK CPL, je bil glede Zormana in sto tisočakov še krajši: »Klub je vedno na stališču, da se po mirni poti rešijo zadeve. Tako Zormanov kakor vsi preostali primeri, ki bi sledili.« Tudi Dušan Kecman, odvetnik RK CPL, se ni želel izrecno opredeliti, ali jim je s tožnikom uspelo vsaj malo zbližati stališča. »Zorman zahteva odškodnino, ker naj bi bila pogodba razdrta po krivdi kluba. Znesek je razlika med tistim, kar bi imel v Celju in kar je dobil v Kielcah.« Zorman, Vugrinec, Pajovič in Dragan Gajič so se v začetku leta 2011 odpravili s trebuhom za kruhom v tujino. Dragan Gajič je Zormana včeraj pospremil v sodno palačo na Prešernovi, nato pa zaman postopal pred sodnimi vrati in se kratkočasil s kramljanjem z računovodkinjo RK CPL in Zormanovo osebno računovodkinjo. Vsi bi namreč morali biti zaslišani kot priče, toda sodnica je narok preložila na 17. december. Po vsej verjetnosti bo v tem času nekoliko pretehtala relevantnost Zormanovega odškodninskega zahtevka, upoštevajoč, da je rokometaš, ki je leta 2004 prvi v bogati zgodovini celjskega kluba stisnil pokal, namenjen najboljšemu moštvu v Evropi, dobrih šest let pozneje sam zahteval izpisnico iz kluba. Pogodba z RK CPL (sestavili so mu jo v odvetniški pisarni Čeferin) mu je – če preračunamo iz zneska, objavljenega na uradnih spletnih straneh celjskega sodišča – prinašala okoli 20.000 evrov na mesec.

S Kozlino po načrtih

V začetku oktobra so na celjskem sodišču začeli razpravljati tudi o tožbenem zahtevku bombarderja Miladina Kozline, ki je od nekdanjega kluba pričakoval dobrih 50.000 evrov. Sodnica Zlatka Maroša Čop je takrat sklenila počakati do 4. decembra, saj direktor Pungartnik ni imel več pristojnosti za nadaljevanje pogajanj, kajti potreboval je soglasje novega upravnega odbora kluba, skupščina RK CPL pa je bila šele napovedana. Včeraj je glede popularnega Dika pojasnil, da gredo pogajanja v smeri začrtanega dogovora, po katerem bi donedavni član skopskega Metalurga še naprej lahko vadil s celjskim moštvom in brezplačno uporabljal njegovo zdravniško službo, ohranili bi možnost obnove pogodbe z RK CPL, klub bi mu poravnal sodne stroške, bržčas bi ostalo odprto le vprašanje odškodnine, ki jo je Diko že oklestil na 11.650 evrov s sodnimi stroški vred.

Deli s prijatelji