POŠKODBA

Zoran Dragić mora na operacijo kile

Objavljeno 24. maj 2014 00.26 | Posodobljeno 24. maj 2014 00.26 | Piše: STA, Mo. S.

Zoran je prepričan, da bo nared za svetovno prvenstvo v Španiji.

Zoran Dragić je bil v Zlatorogu z vsem zadovoljen, le z vročino ne.

LJUBLJANA – Slovenski košarkar Zoran Dragić bo moral na operacijo kile, saj je bila poškodba, ki jo je staknil pred mesecem dni, prehuda za okrevanje brez posega. A mlajši brat prvega slovenskega zveznika Gorana Dragića, ki se še ni odločil o sodelovanju na jesenskem SP, zagotavlja, da bo do nastopa v Španiji nared.

S sporočilom za javnost je Dragić pojasnil, da je tik pred koncem klubske sezone in pred poletnimi košarkarskimi obveznostmi, vrhunec katerih bo svetovno prvenstvo v Španiji, staknil kilo. Zapisal je, da je poškodovan igral že mesec dni, ker je bil prepričan, da ne gre za resnejšo poškodbo. Zadnje preiskave pa so pokazale, da je le hujša, tako da bo moral na operacijo.

Predvidoma v torek

Slovenski košarkar je še dodal, da se je s klubom dogovoril za čim prejšnji operativni poseg, da bo lahko tudi čim prej začel rehabilitacijo. Želi se namreč kar najbolje pripraviti na vse košarkarske obveznosti, ki ga čakajo poleti.

Operativni poseg bodo opravili v začetku naslednjega tedna, predvidoma v torek. Rehabilitacija po takšni poškodbi traja od štiri do šest tednov, zato je Dragić prepričan, da njegova udeležba na SP ni vprašljiva.

Deli s prijatelji