BREZ OPTIMIZMA

Za Schumija obstajata le dva scenarija, vegetirati ali umreti?

Objavljeno 03. junij 2014 19.39 | Posodobljeno 03. junij 2014 19.40 | Piše: S. U.

Tiskovna predstavnica Michaela Schumacherja Sabine Kehm o dirkačevem okrevanju in zavedanju okolice: »To je laž!«

Michael Schumacher kaže znake okrevanja.

GRENOBLE – Michael Schumacher že celih pet mesecev leži v umetni komi. Legendarni voznik formule 1 je namreč prikovan na posteljo v bolnišnici v Grenoblu od 29. decembra lani, ko se je hudo poškodoval med smučanjem v francoskih Alpah.

Medtem pa je nekdanji delegat in zdravnik v formuli 1 Gary Hartstein na svojem blogu napisal besedilo, ki dirkačevim navijačem ne vliva pretiranega optimizma. »Bojim se, da v zvezi s Schumacherjem ne bomo več slišali dobrih novic. Le majhen delež ponesrečencev se vrne v življenje po tolikšnem času v komi. Mislim, da obstajata le dva scenarija – ostati v vegetativnem stanju do konca življenja ali smrt. Bojim se, da tretjega scenarija ni.«

Naj spomnimo: zdravniki so že pred meseci opozarjali, da če se Schumacher zbudi iz umetne kome, se bo ponovno moral učiti jesti, piti, govoriti, delati stvari samostojno …

Z novinarji ni govorila

V zadnjem času so nemški mediji objavili članek, v katerem so citirali tiskovno predstavnico Schumacherja Sabine Kehm. V tekstu je bilo sicer zaslediti, da se dirkačevo stanje izboljšuje ter da se počasi zaveda in komunicira z okoljem.

»To je laž! Nikoli nisem govorila s temi novinarji niti nisem podala izjave glede Michaelovega stanja,« je za nemške medije poudarila Kehmova.

Deli s prijatelji