NAGRADA

Vlada pred odhodom Tini podarila 44 tisočakov

Objavljeno 13. marec 2013 17.06 | Posodobljeno 13. marec 2013 17.06 | Piše: Mo. S.

Alpsko smučarko Tino Maze so nagradili za izredne športne dosežke.

Tina Maze.

LJUBLJANA – Vlada RS se je na današnji redni seji odločila, da letos najboljšo smučarko na svetu Tino Maze nagradi za njene športne dosežke. Nagrado je predlagal pristojni minister Žiga Turk, saj so njeni dosežki »Slovenijo promovirali nad pričakovanji«, so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da bo zato dobila 44.000 evrov, ki jih iz svojega proračuna zagotavlja ministrstvo, pristojno za šport.

Ponosni na rekorde in nove mejnike

»Alpska smučarka Tina Maze je v tekmovalni sezoni 2012/13 najuspešnejša smučarka na svetu. Na svetovnem prvenstvu je osvojila tri medalje (superveleslalom: zlato medaljo, veleslalom in kombinacija: srebrno medaljo) in bila tako najuspešnejša udeleženka svetovnega prvenstva. V svetovnem pokalu, ki še ni končan, je že postavila ogromno rekordov in mejnikov, ki jih še ni uspelo nobenemu alpskemu smučarju (ali smučarki) v zgodovini tega športa,« so zapisali in nanizali njene letošnje uspehe, s katerimi se je vpisala v zgodovino. »Nesporno izjemni športni dosežki smučarke Tine Maze v svetu promovirajo Republiko Slovenijo in omogočajo njeno predstavitev na področju turizma in gospodarstva,« so še dodali.

Kljub neverjetni sezoni pa ji je danes za pičlo točko mali kristalni globus v smukaškem seštevku odvzela Američanka Lindsey Vonn, saj so zadnji smuk v sezoni zaradi megle odpovedali.

Deli s prijatelji