IZPAD ZARADI IZPADA

VIDEO: Zaradi Zorana Predina danes Stožice zaprte za gledalce

Objavljeno 22. oktober 2014 10.16 | Posodobljeno 22. oktober 2014 10.17 | Piše: STA, K. K.

Pevec je dobil dosmrtno prepoved obiska tekem pod okriljem Uleba.

Predin ima sedež tik ob parketu, a zdaj se mu odpoveduje.

LJUBLJANA – Izpad, ki si ga je februarja letos privoščil slovenski glasbenik Zoran Predin, bo enega od epilogov dobil danes. Tekmo drugega kroga evropskega pokala z ruskim Himkijem bo moral Union Olimpija igrati pred praznimi tribunami. V dvorani Stožice bodo lahko ob 18. uri prisotne le uradne osebe in predstavniki medijev. Varnostniki ne bodo potrebni, ljubitelji košarke pa si bodo lahko dvoboj ogledali le na malih zaslonih.

Konec za Predina

A to je del kazni, ki je doletel Olimpijo. Klub bo moral plačati še 30.000 evrov kazni, Zoran Predin, sicer velik košarkarski navdušenec, ki bo moral plačati del te vsote, pa do smrti ne sme več obiskovati tekem pod okriljem Uleba. Predin je namreč po tekmi z Budiveljnikom sredi Stožic udaril enega od treh sodnikov.

Incident je bil videti takole:

Pomoč gledalcev bi varovancem trenerja Aleša Pipana prišla zelo prav, saj bodo imeli na drugi strani vrhunsko zasedbo, ki je že lani sodila med najboljše evropske ekipe, s prihodom najboljšega organizatorja igre z zadnjega zaključnega turnirja evrolige, Američana Tyresa Ricea, pa je brez dvoma prvi favorit evropskega pokala.

Tvegati ne želijo

»Himki je evroligaška ekipa, ki je izjemna na vseh pozicijah. Mislim, da se nam obeta dobra tekma, saj smo oboji v dobri formi in dobro pripravljeni. Žal vpliva na prazne tribune nimamo, zato se moramo osredotočiti izključno na dogajanje na parketu,« pravi strateg zmajev Pipan.

Z Ljubljančani je te dni začel trenirati tudi slovenski reprezentant Klemen Prepelič, ki pa v kratkem še ne bo oblekel zeleno-belega dresa. V teku je namreč še postopek prekinitve pogodbe s turško ekipo Banvit, zato niti Olimpija ne igralec ne želita tvegati.

Deli s prijatelji