INCIDENT

VIDEO: Vroče pred tekmo: kamenje za srbske nogometaše

Objavljeno 08. oktober 2015 11.17 | Posodobljeno 08. oktober 2015 10.27 | Piše: Mo. S.

Albanski navijači so dan pred tekmo napadli srbsko nogometno reprezentanco, tekma lahko zaradi ogroženosti tudi odpade.

Na kraju.

TIRANA – Nogometna tekma se še ni začela, pa se je že zgodil incident, se ponavljajo srbski mediji. Danes ob 20.45 je namreč v Albaniji na sporedu kvalifikacijska tekma za nogometno evropsko prvenstvo prihodnje leto. V skupini I se bosta na stadionu Elbasan pomerili Albanija in Srbija, a očitno bo še vroče.

Začelo se je takoj po prihodu srbskih nogometašev na letališče albanske prestolnice. Med njihovo vožnjo proti hotelu je policija ustavila promet in njihov avtobus zavarovala, vendar to huliganov ni odvrnilo, poroča srbski Blic. Ko je avtobus z reprezentanti vstopil v mesto, je vanj priletelo nekaj kamnov, eden je celo razbil steklo na levi strani voznika. Na srečo se nihče ni poškodoval, je pa srbska policija posredovala skupaj z albansko, še poročajo srbski portali. Nogometaši so bili šokirani, a so položaj pristojne službe hitro obvladale.

Srbski mediji po incidentu, ki se je zgodil dan pred tekmo, seveda pričakujejo nadaljnje provokacije. Milivoj Mirkov, pristojen za varnost pri srbski nogometni zvezi, ne izključuje niti možnosti, da tekme ne bi izvedli, če bi se izkazalo, da so člani srbske reprezentance ogroženi. »Vsi smo zaskrbljeni zaradi incidenta in spremljamo razmere, da ne bi prišlo do česa novega,« je še povedal za tiransko televizijo. Vsi vlagajo velike napore v preprečitev morebitnega novega napada albanskih navijačev. 

Tole so posneli na avtobusu:

Deli s prijatelji